На Черкащині прогнозують дощі

На Черкащині прогнозують дощі

З 15 вересня на Черкащині встановився осінній режим погоди, що на 4 доби пізніше кліматичних строків. З настанням осені зростає циклонічна діяльність, відбувається зниження температури повітря, збільшується кількість днів з опадами і туманами. Вторгнення холодних арктичних мас у вересні-жовтні спричиняє заморозки. У другій половині осені внаслідок активізації циклонів переважатиме похмура погода з дощами і туманами.

За прогнозом, завтра погоду Черкащини формуватиме тилова частина циклону, що зміщується із Чорного моря на Вороніж. У нічні та ранкові години, за рахунок надходження холодного арктичного повітря, на ґрунті та місцями у повітрі очікуються заморозки інтенсивністю 0-3º, що вважається стихійним явищем погоди на цей час. Удень температура повітря підвищиться до 11-16º та можливий невеликий дощ. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Упродовж 22-23 вересня температура повітря становитиме вночі 2-7º, вдень 8-13º. Часом атмосферні фронти зумовлюватимуть невеликий дощ.
В екосистемах області утримується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x