Черкаським паралімпійцям вручили нагороди

Черкаським паралімпійцям вручили нагороди

Подяки та грошові сертифікати для переможців і призерів. Паралімпійців і їхніх тренерів нагородили на Черкащині. З ними зустрівся голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Разом обговорили подальші кроки в розвитку спорту на Черкащині. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.
Участь у XV літніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро взяли семеро спортсменів Черкащини. Двоє з них здобули «золото», ще один – «бронзу».

Черкаським паралімпійцям вручили нагороди

– Неймовірний успіх нашої України на Паралімпійських іграх – це заслуга та перемога кожного зі спортсменів і їхніх тренерів, – наголосив очільник області. – Ми вболівали за них щохвилини. І щиро раділи, коли перша нагорода в Ріо, як і на Олімпійських іграх, була теж «черкаська» – спасибі Романові Данилюку. Черкаська збірна завжди гідно представляла нашу область. Без сумнівів, кожна з паралімпійських медалей здобувалась надзвичайними зусиллями та непереборною силою духу. В ім’я України! Наші спортсмени з тренерами зробили ще одну велику справу: своїм успіхом довели кожній дитині з особливими потребами, що її майбутнє – в її руках. Що якщо дуже захотіти – можна досягати висот, попри все. Після успіху наших паралімпійців до управління спорту ОДА почастішали звернення від батьків із питанням, куди можна віддати на тренування своїх особливих дітей.
Зі свого боку спортсмени подякували обласній владі за підтримку. На черзі – поліпшення їхньої тренувальної бази. Водночас паралімпійці вже готуються до нових змагань.

Черкаським паралімпійцям вручили нагороди

– Медалі Паралімпіади – не лише наші, – зауважує золотий призер, футболіст Богдан Кулинич. – А всіх, хто нам допомагав, підтримував. До речі, наша друга золота медаль у загальному заліку була якраз на День міста. Такий собі подарунок від нас. Ми їхали на Паралімпіаду лише по перемоги! І здобуватимемо їх і надалі.
Нагадаємо, українські паралімпійці завоювали 117 медалей, з яких 41 – золота, 37 – срібних і 39 – бронзових. Спортсмени встановили 22 рекорди світу, 32 паралімпійські рекорди та 54 рекорди Європи з паралімпійських видів спорту.

Довідково:
Богдан Кулинич – чемпіон Паралімпійських ігор (футбол).
Василь Ковальчук – чемпіон Паралімпійських ігор (кульова стрільба).
Роман Данилюк – бронзовий призер Паралімпійських ігор (штовхання ядра).
Олександр Дорошенко – учасник Паралімпійських ігор (метання спису).
Максим Жук – учасник Паралімпійських ігор (академічне веслування).
Олександр Білоножко – учасник Паралімпійських ігор (академічне веслування).
Ірина Яринка – учасниця Паралімпійських ігор (академічне веслування).

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x