Фотовиставку молодої черкащанки представили у Палаці Молоді

Фотовиставку молодої черкащанки представили у Палаці Молоді

Палац Молоді продовжує відкривати нові імена. Фотовиставка юної вісімнадцятирічної Анни Сенченко розмістилася у холі закладу, який спеціально оформили на кшталт театральної сцени без куліс, зануривши глядачів у театральне дійство, присвячене Всеукраїнському фестивалю аматорських театрів «FORTUNA_FEST», що проходив у вересні цього року в Черкасах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

– Фестиваль аматорських театрів – знахідка для акторів-початківців, адже надав їм можливість підвищити рівень акторської майстерності, поспілкуватися із колегами і налагодити творчі контакти. Він проходив у стінах Палацу молоді вперше і ми маємо надію, що він стане традиційним, – зазначив директор Палацу молоді Нодарі Росопідзе, наголосивши, що тематичні виставки тут діють щомісяця.

Цього дня присутні не лише згадали події театрального фестивалю, які закарбувалися у фото, а й стати частинкою театрального дійства, адже був проведений і театральний перфоманс та демонструвалися відеоуривки із вистав, які показували в його рамках.

Фотовиставка розділена на зони, де відтворені події від початку роботи Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів «FORTUNA FEST» і закінчуючи останнім днем, коли для учасників відбулдася екскурсія нашим містом, яку провів директор Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини Михайло Сиволап. Особлива увага приділена портретному фото.

Окремо виділено і майстер-класи: сценічної пластики від Вікторії Коваленко – керівника танцювального колективу «Експресія», сценічної мови – від народної артистки України Тетяни Крижанівської, режисури – від Ярослава Грушевського, який працює в обласному театрі ляльок та Олександра Павлютіна – режисера-постановника Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка, віршування – від Олексія Юріна та фехтування – від Михайла Мойсєєва.

– Фестиваль надав мені можливість побачити через об’єктив те, чого люди не бачать в звичайному житті, а найбільше люблю погляди людей, їхні емоції, оскільки у повсякденні ми не в змозі зупинити час та затримати увагу на якійсь дії, ми бачимо безперервний процес. Надаю перевагу психологічному портрету. Погляд передає найбільш сокровенні людські якості, – розповіла автор фотовиставки Анна Сенченко, яка навчається на четвертому курсі Канівського коледжу культури і мистецтв кінофотовідеосправі.

На відкритті фотовиставки були вручені подяки за активну участь у проведенні Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів FORTUNA FEST: Людмилі Юрчик – керівнику вокального ансамблю «Унісон», Віталію Корнелю, Юрію Бідюку, Людмилі Воропай – керівнику танцювального колективу «Імпульс, Сергію Ернандес та Ользі Толкаченко.

Згодом організатори та волонтери поділилися враженнями від проведеного фестивалю та розповіли про події, які зображені на світлинах фотовиставки.

– Як правило, глядач бачить гарну картинку, а те, що відбувається за лаштунками, проходить повз нього, – розповідає Людмила Бакума, яка допомагала в організації фестивалю аматорських театрів FORTUNA FEST і, яка працює організатором культурно-масових заходів Будинку культури ім. І. Кулика. – Фестиваль був насичений подіями і ми намагалися дотримуватися часових рамок.

У відкритті фотовиставки взяли участь творчі колективи Палацу молоді: вокальний ансамбль «Унісон», рок-гурт «L. A»; Театр-студія «Дарімена» Нодарі Росопідзе, Ольга Лякур, Максим Колєснік, який прочитав уривок із «Гамлета» англійською, учасник Арт-простору Сергій Ернандес, дитячий театральний колектив «Веселка» Черкаської дитячої школи мистецтв та інші.

Виставка триватиме до 11 листопада, а на її закритті автор пообіцяла безкоштовну фотосесію усім охочим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x