Минулий місяць був гарячим для волонтерів Городищини

Минулий місяць був гарячим для волонтерів Городищини

Наприкінці жовтня робота у волонтерів просто кипіла! Завдячуючи настоятелю православної церкви села В’язівок Михайлу Віннику, який безоплатно надав тушки свиней, мали сало і м\’ясо для виготовлення тушонки, гороху і квасолі з м’ясом, паштету, кров’янки, смальцю (184 літрових і 136 півлітрових банок). Уся продукція виготовлялася в автоклавах. Активну участь у виготовленні м’ясних консервів брали: Богдан Жигало, Сергій Артеменко і Валентина Іваненки (смт. Вільшана), Людмила і Станіслав Артеменки, Світлана і Володимир Осередки, Сергій Катеруша (с. Дирдин), Сергій Максимович, Володимир і Надія Багатченки, Наталія Тугова, Сергій і Світлана Пащенки, Михайло Семеренко, Віктор і Наталія Панюки, Ніна Занегіна, Володимир Куренко (м. Городище). Підприємці Ольга Давидова, Наталія Охріменко та Ігор Щибря закупили спеції й кришки. Виготовлені консерви були відправлені трьома вантажами з «Нової Пошти», доставлені на передову в район Авдіївки і Луганську область.

Координатор волонтерського руху району Світлана Воротило розповіла, що завдячуючи колективам управління соціального захисту населення (начальник Наталія Кириченко), Вільшанській ЗОШ І-ІІ ступенів (директор Володимир Поліщук), сектору культури (завідувач Наталія Салій), фермеру Віктору Гарагаю, підприємцям Сергію і Валентині Ляшкам, Сергію Адомському, Віталію Артеменку, Ірині Кравець, Олені Марченко разом з консервами були відправлені: овочі, борошно, овочева консервація, варення, крупи, чай, кава, печиво, пряники, теплі речі, лампа з сонячною батареєю, ланцюг до бензопили та інше. Петрушки насушила Юлія Кудрявцева, а волонтери Корсунь-Шевченківського надали сухі борщі, а також вишиванки для дітей Новоайдарівської школи-інтернату.
Городищенські волонтери звітують, що на початок звітного періоду залишок коштів складав 477,50 грн. Отримали допомогу від колективу Пенсійного фонду – 1400 грн, соцзахисту – 600 грн, скринька магазину «Візит» – 106 грн. Допомогли постійні благодійники-патріоти: Андрій Марченко – 500 грн, Павло Дігтяр – 500 грн. Витратили на придбання 11 пар прорезинених чобіт 1430 грн, витрати на переробку тушок свиней та м’ясні консерви (банки, кришки, сіль, горох, яйця, газ, заправку авто, скотч) – 1460,50 грн, примус «Турист» з газовим балоном – 480 грн, термобілизна – 213 грн. (Примус і термобілизну надіслали бійцеві Валентину Кошеленку з с. В’язівок). Загалом на передову було відправлено більше тони вантажу. Таким чином витратили усе до копійки.

– Дякую усім хто поряд з нами і посильно допомагає! – говорить координатор волонтерського руху району Світлана Воротило. – 5 грудня відзначається Всесвітній день волонтерів, а 6 грудня – День Збройних сил України. У зв’язку з цим оголошуємо з 25 листопада по 5 грудня акцію «Подаруй свято захиснику». Закликаю усіх жителів району дієво допомогти нашим військовослужбовцям! Звертаюся до депутатів різних рівнів, трудових колективів, навчальних закладів, підприємців і територіальних громад. Не забуваймо про наших захисників! Поділімося з ними теплом нашого домашнього затишку! Адже в АТО служить багато наших земляків. Звісно, найперше бійці потребують продуктів харчування і теплих речей. А також нині потрібна натуральна тканина (постільна білизна б/к) білого, зеленого, коричневого, жовтого кольорів, щоб порізати на смужки і сплести маскувальні сітки. Потрібно купувати та ремонтувати електрогенератори, адже китайські не витримують навантажень і виходять з ладу. Необхідно ремонтувати бензопили, для цього закупляти комплектуючі та нові ланцюги. Вони дуже необхідні на передовій. Адже дерева там посічені осколками, тож ланцюги виходять з ладу дуже швидко. Ремонтує техніку волонтер Сергій Максимович. По усій лінії розмежування нині дуже гаряче, коли телефоном спілкуюся з військовими, чути постріли. Погодні умови також дошкуляють. Наші захисники хворіють, потрібні медикаменти: противірусні, протизапальні, вітаміни. Військовослужбовці будуть вдячні за будь-яку допомогу і увагу! Тож разом до перемоги! Ви найкращі! Штаб волонтерського руху діє у центрі Городища поряд із відділенням «Нової Пошти». Телефон 067-236-23-04.

Коли матеріал готувався до друку, до редакції зателефонував сержант Валентин Кошеленко, який нині служить у складі 72-ї механізованої бригади. Від себе особисто та від імені своїх бойових побратимів сердечно подякував Світлані Воротило та усім волонтерам району, кожній людині, що допомагають фронту! Завдяки народній підтримці армія сьогодні тримається на зайнятих рубежах. Бійці сердечно бажають усім помічникам армії міцного здоров’я, благополуччя, достатку і миру!

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x