Громадські активісти розвіяли міфи про Прозорро

Громадські активісти розвіяли міфи про Прозорро

Учора організації, які відстоюють Прозорро, зустрілися із ГО ветеранів АТО та Афганістану. Про це повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» громадська ативістка Вікторія Феофілова.

«За результатами зустрічі хочеться розвіяти кілька міфів, якими зараз активно заповнюють інформпростір:

1. Щойно люди дізнаються про всі переваги електронної системи закупівель − вони відразу розуміють, чому вона потрібна в місті Черкаси. Боротьба з корупцією − спільна наша справа. Проблеми лише в тому, що більшість людей просто не розуміють принципів роботи Прозорро, а тому хитрі Хабармени можуть втюхувати всяку чуш. Але ми це поборемо! Вже домовилися про спільні навчання і для афганців, і для атовців.

2. Теза, що мусолилася вчора на прес-конференції, ніби ми – заколотники, в яких за спиною і за душею пусто, а справжні воїни − проти нас, це примітивна маніпуляція. В рядах організацій, що підписалася під зверненням до Анатолія Бондаренка, теж багато воїнів АТО. Тому не можна одним організаціям присвоювати думку всіх інших.

3. Проблема Прозорро об’єднала різні організації: волонтерські, експертні, громадські формування, політичні партії. В одних − кілька осіб, в інших − кілька тисяч. І чим більше нас намагаються образити або розділити, називаючи то грантоїдами, то гопніками, то маргіналами, тим ближче ми відчуваємо плече одне одного.

4. Відповідально заявляю всім, що ми − відкриті до залучення всіх городян, які поділяють нашу мету − зробити так, щоб переважна більшість міського бюджету витрачалася саме через електронну систему Прозорро. Вже найближчим часом створимо ресурс, на якому будемо збирати інформацію та однодумців. Якщо у вас є питання − задавайте їх нам перш ніж виходити на якісь прес-конференції і повторювати фрази, написані в приміщенні міськради», – йдеться у дописі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x