В Черкаському обласному музеї відкрилася виставка картин Олени Семерез

В Черкаському обласному музеї відкрилася виставка картин Олени Семерез

Відкрилася персональна виставка Олени Семерез. У залах обласного художнього музею свої роботи вона презентує вже другий рік поспіль. Нині експозиція налічує двадцять сім робіт, створених авторкою протягом 2014–2016 років. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Більшість творів вперше представлена на широкий загал. Вони дозволяють простежити найдрібніші зміни у почерку, пластичних, живописних і композиційних рішеннях художниці.

Роботи Олени Семерез – це роздуми і емоції. Лагідна манера письма спонукає до тихого споглядання, розмислів і філософської бесіди. Художниця запрошує здійснити захоплюючу подорож вулицями нічного міста, насолодитися поетикою природи («Зимовий день», «Вечірня», «Тиша»), відчути оригінальне в тому, що здається буденним («Ніжність», «Тибет», «Інь і Ян»), а також поринути у світ фантазії та казки («Магічний», «Ніч перед Різдвом», «Pink Planet»).

В Черкаському обласному музеї відкрилася виставка картин Олени Семерез

Олена Семерез народилася у 1980 році, живе і працює у Черкасах. Вищу освіту отримала на кафедрі економіки і маркетингу Харківського аерокосмічного університету ім. М.Жуковського, здобувши ступінь спеціаліста. Однак палке бажання бути художником не дозволило їй полишити улюблену справу, якою займається ще з дитинства. Творчий хист до малювання проявився ще у юні роки. Олена закінчила Смілянську дитячу художню школу.

У її творчості яскраво звучить романтична нота. Помітно, що художниця знаходиться у пошуках ідентифікації, тому у своїх темах і втілених образах вона звертається до споглядальності, деякої символіки, буттєвих тем, створюючи їх нові прочитання та контексти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x