Заступник голови ОДА перевірив готовність мобільних груп оперативного реагування

Заступник голови ОДА перевірив готовність мобільних груп оперативного реагування

2 грудня на території Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля заступник голови ОДА, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Костянтин Омаргалієв перевірив готовність сил і засобів обласної мобільної групи оперативного реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Заступник голови ОДА перевірив готовність мобільних груп оперативного реагування До огляду були залучені фахівці відповідних органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту.

Начальник відділу реагування Управління ДСНС України в області Олександр Горобець зауважив, що обласна група налічує 32 одиниці техніки та 128 спеціалістів особового складу служб цивільного захисту.
– Із метою організації заходів оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру в регіоні створено 24 мобільні групи оперативного реагування, – наголосив Олександр Іванович. – Загальна чисельність техніки становить 341 одиницю, особового складу – 772 особи.

Заступник голови ОДА перевірив готовність мобільних груп оперативного реагуванняНагадаємо, до складу мобільних груп залучено: пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС, національну поліцію, медичну службу, служби електропостачання, теплопостачання, водопостачання, газопостачання, автомобільних доріг, обласну службу споживчої кооперації.

Костянтин Омаргалієв спільно зі представниками служб оглянув спеціальну та інженерну техніку, пересувний пункт управління та спеціальний пункт життєзабезпечення, зокрема: приміщення спеціальної комісії та штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пересувний вузол зв’язку, приміщення пунктів відпочинку, харчування, медичної допомоги. Особливу увагу під час огляду наметового містечка запрошені приділили огляду техніки, яка відповідає за обробітку і аналітичний моніторинг ситуації, а також різноманітним засобам зв\’язку.

Свою готовність, крім підрозділів Управління ДСНС, також продемонстрували національна поліція, медична служба, служби електропостачання, теплопостачання, вибухотехніки.

Заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв оглянув обладнання та спорядження, поспілкувався із фахівцями пожежно-рятувальних підрозділів, інших спеціалістів, які входять до мобільної групи. Зокрема про свої можливі дії в разі ліквідації надзвичайних подій йому розповіли медичні працівники, фахівці аварійних бригад комунальних служб.

– Кожна складова обласної мобільної групи продемонструвала високу готовність до роботи з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, – зазначив Костянтин Омаргалієв після проведеної перевірки. – Стовідсотково готові фахівці, також відповідна техніка, зокрема комплектування медичних приладів, специфічних засобів для ліквідації заметів, завалів, пошкоджень на лініях електропередач, інших об’єктах інфраструктури.

Згідно із затвердженим графіком, аналогічні перевірки готовності більшості мобільних груп у районах та містах області вже проведено, за отриманою інформацією усі вони готові до реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури, виконувати завдання в складних метеорологічних умовах зимового періоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x