Олег Островський розповів журналістам про проблеми галузі культури та плани на 2017 рік

Олег Островський розповів журналістам про проблеми галузі культури та плани на 2017 рік

Під час прес-конференції, присвяченій звіту за піврічну роботу начальника управління культури та взаємозв’язків з громадськістю ЧОДА Олега Островського, чиновник розповів про проблеми у галузі та власне бачення її розвитку. На одне з питань журналістів про відсутність світла у гуртожитку, де живуть актори та можливі шляхи вирішення цієї проблеми, Островський відповів, що проблем загалом багато і одна з них – алкоголізм серед акторів.

− Поселили акторів у гуртожитку в районі залізничного вокзалу. А там з ними живуть чоловіки-роботяги, по 45-50 років, неодружені. Що їм робити після робочої зміни? А ці хлопці-актори прийдуть з репетицій та й спиваються разом із сусідами. Ми повинні створити для них умови – виокремити поверх, частину гуртожитку чи й окрему будівлю, щоб вони жили у своєму середовищі, − відзначив Олег Островський.
Ще однією серйозною проблемою чиновник вважає «старіння кадрів» у галузі культури та масову «втечу» талановитої молоді закордон.
− От ми їздили з концертом у Кропивницький, там середній вік учасників академічного хору – 35-40 років. У нас же – 55-60. Керівник хору на посаді уже 3 роки і навіть не спробував за цей час оновити колектив. До того ж, усі «хористи» ще й досі не на контракті, хоча мали перейти на таку форму оплати ще рік тому, − прокоментував чиновник.

Вирішення проблеми Олег Островський бачить у створенні науково-мистецької ради при ОДА та центру культури та духовності. Зазначає, що такий центр міг би об єднати роботу всіх митців, заодно позбавивши область окремих закладів, що паразитують на сфері культури.
− Я питаю одну очільницю заповідника, скільки разів вони подавалися на гранти. Вона каже, що на 2 гранти за 17 років. Та вони щомісяця мають брати участь у 2 конкурсах! А так, звісно, вони всю ініціативну молодь пригасили. А держава зараз може дати гроші хіба що на заробітну плату та енергоносії, але аж ніяк не на розвиток.
Ідеї Олега Островського знайдуть відображення у програмі розвитку галузі культури області на 2017-2021 роки. Він також збирає відповідні пропозиції для цього від керівників закладів культури. Згодом планує, щоб програма пройшла обговорення і була затверджена на обласній раді.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x