Народний депутат допоміг дитячому садку на Катеринопільщині

Народний депутат допоміг дитячому садку на Катеринопільщині

На Катеринопільщині, майже на межі лісостепової і степової зони, в мальовничій балці розкинулося старе українське село Суха Калигірка. Окрасою села є дерев’яний п’ятикупольний храм Іоана Богослова, збудований у 1734 році та реконструйований за сприяння нині вже покійного народного депутата України Вадима Петровича Гетьмана. Віддаленість населеного пункту до районного центру становить 27 км, тому в умовах нинішніх реформ сухокалигірчани, не вагаючись, були одними з перших ініціаторів створення Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади.

Нині в селі проживає 430 осіб, із них 90 – діти і молодь до 18 років, із яких 30 діток дошкільного віку. Дитячий садок «Берізка» було відкрито при Сухокалигірській загальноосвітній школі в 2003 році. Різновікову групу на той час відвідували 16 діток. Кілька років поспіль дошкільний заклад входив до складу Сухокалигірського навчально-виховного комплексу як його структурний підрозділ. Переживши реорганізації та перетворення сільської школи, садок продовжував працювати, навчати та виховувати дітлахів.
У 2013 році Сухокалигірський НВК реорганізували. У пристосованому приміщенні колишньої старої школи організували дитячий садок із різновіковою групою. Заклад отримав назву «Веселка», який нині відвідує 15 діток.
У садку «Веселка» облаштовано кімнату для навчальної діяльності дітлахів, ігрову кімнату, спортивний майданчик. Діти мають змогу слухати музику, танцювати, переглядати розвивальні та навчальні телепередачі, оскільки заклад оснащено комп’ютером, домашнім кінотеатром, телевізором.

Працівники дошкільного закладу докладають чимало зусиль для того, щоб діти почувалися затишно, а навчання та ігри були цікавими, змістовними, ефективними. Головним завданням педагогічного колективу є виховання духовно багатої, різнобічно розвиненої, творчої, патріотично налаштованої особистості, щоб дітлахи ставали вмілими, самостійними й знаючими.
Оскільки заклад працює з 2003 року, матеріальна база його застаріла. Тож із часом виникла потреба в придбанні меблів для садка. Зі своєю проблемою працівники дитячого закладу «Веселка» та батьки вихованців звернулися до народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Депутат виконав своє зобов’язання перед виборцями і допоміг закладу. Тепер садок має новенькі стільчики, столики та дитячі меблі-модулі для ігрової кімнати.

Працівники дошкільного закладу, батьківський комітет висловлюють щиру вдячність і подяку нашому народному депутату Геннадію Борисовичу Бобову. Бажаємо йому міцного здоров’я, благополуччя, довгих років життя. Зичимо невичерпної енергії, натхнення, нових звершень у нелегкій відповідальній роботі на благо людей і майбутнього нашої держави!

Катерина Михайлівна Глушко, завідувач ДНЗ «Веселка» села Суха Калигірка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x