На Андрія у Черкаській школі кусали калиту і каталися на кочерзі

На Андрія у Черкаській школі кусали калиту і каталися на кочерзі

Давні українські звичаї і традиції нашого народу вирішили відродити в одній із загальноосвітніх шкіл обласного центру. За словами учнів 3-А класу Черкаської ЗОШ № 15 та їхніх батьків, вечір 13 грудня нинішнього року запам’ятається їм на все життя. Цього дня в школі провели справжні українські вечорниці, які наші предки зазвичай влаштовували в ніч на Андрія. Діти і дорослі разом співали українських пісень, танцювали, їздили на кочерзі і кусали калиту.

Незвичайний і оригінальний захід, який відбувся днями в п’ятнадцятій школі, мав на меті не лише розважити дітей і їхніх батьків, а й виховати майбутніх українців. На думку педагога, який організував вечорниці, саме такі заходи і закладають в наших дітей справжні патріотичні почуття і любов до своєї вітчизни.
– Свято калити одне з найзнаковіших і найвідоміших в нашому фольклорі, – розповідає вчитель початкових класів Черкаської ЗОШ № 15 Галина Скринська. – Ми як педагоги повинні працювати над тим, щоб відроджувати давні традиції, надаючи їм сучасного вигляду. Тільки так діти змалечку можуть розуміти, що вони патріоти.

За словами педагога, такі свята не рідкість для цього навчального закладу. Подібні заходи тут проводять досить часто. Крім усього, вони допомагають школярикам розвивати в собі творчі здібності, організаційні риси, дисциплінують і розвивають. І звісно ж, приносять величезне задоволення не лише на етапі проведення, а й під час підготовки.

– Ми в цій школі навчаємося лише рік: перейшли сюди з іншої, – і спочатку були дуже здивовані, що в нас буде такий захід. Яна дуже хвилювалася напередодні, ретельно готувалася, щоб виступити гідно, – розповідає мама учениці 3-А класу Яни Оношко, Наталя Анатолівна. – Цілий вечір після свята донечка ділилася враженнями. Мені ж найбільше запам’яталася фраза: «Про Андріїв вечір спогад у вашім серці буде жити завжди». Впевнена, що саме так і буде. Я та й інші батьки, дуже вдячні педагогам за такий подарунок, зокрема Галині Михайлівні та вчителю музики Людмилі Миколаївні Маренич, яка організувала музичний супровід,. Ми дуже раді, що в наш час ще є такі ентузіасти, які справді несуть у дитячі серця хороше, світле і добре. Хотілося б, що б і в інших школах теж проводили подібні свята.

Владислав Бедринець

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x