Катеринопільські депутати схвалили районний бюджет на 2017 рік

Катеринопільські депутати схвалили районний бюджет на 2017 рік

23 грудня відбулося друге пленарне засідання чергової 9 сесії Катеринопільської районної ради. Перед початком роботи сесії голова районної ради Віталій Верета вручив державні відзнаки учасникам антитерористичної операції на сході України та волонтерам.

Спершу депутати внесли зміни до рішення районної ради від 29.12.2015 № 2-5/VІІ «Про районний бюджет на 2016 рік». В.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська проінформувала про проведення збалансування витрат з доходами районного бюджету, а також перерозподіл субвенцій з державного та обласного бюджетів.
Під час розгляду головного питання порядку денного в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська представила проект районного бюджету на 2017 рік.

Так, обсяг доходів прогнозується в сумі більше як 162 млн.грн. Обсяг видаткової частини проекту районного бюджету на 2017 рік рівнозначний дохідній частині. На освітню галузь передбачено 37,5 млн. грн., охорону здоров’я – 21,6 млн.грн., культуру – 3,9 млн.грн.; соціальний захист та виплату пільг, субсидій, допомог – 92,9 млн.грн., інші галузі – майже 1 млн.грн. У бюджеті закладено кошти на підвищення мінімальної заробітної плати, а також зростання оплати праці педагогічних працівників. Значне навантаження очікується у зв’язку з передачею на районний бюджет видатків на утримання приміщень шкіл та закладів охорони здоров’я, а також оплати праці працівників освіти (крім педагогічних). Незабезпеченість по деяких статтях видатків планується перекрити внаслідок перевиконання доходної частини районного бюджету та розподілу вільних залишків, які склалися на 01.01.2017 року. Значна допомога в цих проблемних питаннях надається сільськими радами, які передають цільові субвенції на утримання закладів соціальної сфери, що розміщені на їх територіях, а також на реалізацію загальнорайонних програм.

Після схвалення районного бюджету депутати заслухали проект програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік. Заступник голови райдержадміністрації Ольга Шарига повідомила, що виконання програми сприятиме перетворенню економіки району на більш конкурентоспроможну, за рахунок як прямих іноземних так і внутрішніх інвестицій у перспективні сектори, стимулюванню розвитку підприємництва, ефективному використанню природних ресурсів, що в кінцевому результаті матиме позитивний вплив на підвищення експортного потенціалу місцевих виробників та освоєння нових ринків збуту продукції.
Далі депутати внесли зміни до районних програм та продовжили термін їх дії на наступний рік.

Після обговорення оновленого проекту рішення «Про затвердження списку присяжних» депутати прийняли остаточне рішення та затвердили кандидатури присяжних.
На сесії було схвалено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за межами населених пунктів в адміністративних межах Єрківської селищної та Вікнинської сільської рад.
З усіх питань, що розглядалися на сесії районної ради, депутати прийняли відповідні рішення.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x