ТОП 9 продуктів, які ліквідують закрепи

ТОП 9 продуктів, які ліквідують закрепи

Закрепи – поширений розлад травлення, який може виникнути в людей будь-якого віку. Його характерним симптомом є постійні проблеми з випорожненням. Також закрепи можуть супроводжуватися дискомфортом у шлунку, несвіжим подихом і головним болем.
Одними з основних причин цього розладу є неправильне харчування, зневодненість і малорухливий спосіб життя. Окрім того, проблеми з походом в туалет можуть бути симптомом якогось захворювання або ознакою змін у кишковій флорі.
Щоб забути про закрепи, медики радять змінити свій стиль життя та покращити раціон харчування.
Багато людей надають перевагу аптечним проносним і приймають їх для лікування закрепів та щоб допомогти організму вивести відходи.
Найбільша проблема з цими засобами в тому, що вони часто спричиняють побічні ефекти та майже завжди викликають залежність (людина може нормально сходити в туалет лише тоді, якщо вип’є ліки).

На щастя, існують ефективні натуральні засоби, які дають ті ж результати без ризику для здоров’я.
1. Лимони. Свіжий лимонний сік сприяє здоровому травленню. У ньому міститься клітковина та важливі вітаміни, які покращують кишкову прохідність і пришвидшують виведення відходів. Щоб лимон було легше споживати, а він діяв ефективніше, радимо розчинити його сік у воді й пити натщесерце.
2. Насіння льону. Насіння льону містить багато клітковини, і жирних кислот Омега-3, які сприяють травленню. Воно допомагає подолати незначні та помірні закрепи й запалення.
Спробуйте додати трохи насіння льону у свої улюблені страви. А для максимального ефекту потрібно замочити зерна у воді на ніч, а наступного ранку випити цю рідину.
3. Рицинова олія. У цій олії міститься особливий активний компонент, який у процесі травлення стимулює роботу кишківника. Проте рициновою олією не варто зловживати чи пити її протягом тривалого часу, адже це може спричинити появу небажаних побічних ефектів.
4. Ківі – це ще один фрукт, який володіє м’якими проносними властивостями. У ньому багато вітаміну С та клітковини. Це той продукт, який можна їсти щодня як профілактичний засіб проти повільного кишкового транзиту.
Дієтологи радять з’їдати по два ківі на сніданок, щоб «розблокувати» кишківник і зняти закреп.
6. Виноград. У винограді містяться такі сполуки як целюлоза, цукри й органічні кислоти, які допомагають покращити кишковий транзит.
Якщо у вас виникли проблеми з травленням, з’їжте невеличку жменю винограду або випийте півсклянки натурального виноградного соку. Можна також їсти родзинки, які замочувалися у воді один-два дні.
7. Інжир. Ці невеличкі фрукти добре знані ще з часів античності. Їхній секрет у високому вмісті клітковини, яка полегшує травлення та кишковий транзит. Також можна купити сушений інжир, утім його потрібно буде замочити у воді на ніч.
8. Сливи. Сливи – це один із найвідоміших і найбільш ефективних натуральних проносних. Ми рекомендуємо пити натуральний сливовий сік на сніданок і доповнювати його вівсянкою або цільнозерновими продуктами. Ще, як варіант узимку – замочений у теплій воді чорнослив – його можна їсти самостійно перед основною стравою або додавати у кашу.
9. Алое. Гель, що міститься в стеблах рослини алое, має протизапальні та проносні властивості, які допомагають швидше позбутися закрепів.
Його можна знайти в аптеках у різних формах, наприклад у вигляді чаю або компресу, утім найкраще споживати алое в натуральному вигляді, додаючи трохи меду. Не забувайте: аби повністю позбутися закрепів важливо також пити більше води впродовж дня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x