Монастирищенські депутати внесли зміни в районний бюджет

Монастирищенські депутати внесли зміни в районний бюджет

Днями голова районної ради Микола Орендарчук провів чергову 13 сесію районної ради. На початку голова районної ради Микола Орендарчук привітав депутата районної ради Павла Гору з днем народження та побажав імениннику міцного здоров’я, наснаги, успіхів у всіх добрих починаннях і справах. Потім депутати приступили до своєї роботи. До порядку денного сесії було включено 21 питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Першим питанням порядку денного сесії депутати заслухали звіт голови районної ради про діяльність за звітний період. Під час виступу голова районної ради Микола Орендарчук, зокрема, наголосив, що впродовж звітного періоду спільними зусиллями забезпечено виконання першочергових завдань із формування та наповнення бюджету району, розроблено та прийнято цілу низку ефективних рішень і програм, які сприяли і сприятимуть сталому розвитку краю. Цей результат став можливим завдяки тісній та злагодженій роботі всього депутатського корпусу районної ради, місцевих рад та співпраці з районною державною адміністрацією.

Заслухавши та обговоривши звіт голови районної ради, депутати одноголосно схвалили його.

Далі обранці громад визначили орієнтовні строки проведення звітів депутатів районної ради перед виборцями, затвердили Програму підтримки статутної діяльності Монастирищенської районної організації Товариства Червоного Хреста на 2017-2018 роки, яку представляла на сесії голова районної організації ТЧХ Таміла Белінська. Метою даної програми є досягнення високої ефективності, спрямованої для забезпечення кваліфікованої допомоги найбільш соціально вразливим верствам населення району.

У ході сесії депутати внесли зміни до районного бюджету на 2017 рік, які викликані передачею субвенцій районному бюджету місцевими радами, розподілом та перерозподілом додаткових цільових коштів трансфертів з державного та обласного бюджетів, розподілом додаткових цільових трансфертів з місцевих бюджетів. З даного питання інформував виконувач обов’язків начальника фінансового управління РДА Олег Кошовий.

На пленарному засіданні депутати районної ради одноголосно підтримали кандидатуру Мороз Наталії Іванівни для призначення на посаду головного лікаря Монастирищенської центральної районної лікарні, яка упродовж 15 років працювала заступником головного лікаря ЦРЛ і нині виконує обов’язки головного лікаря даного закладу, а також більшістю голосів схвалили створення Монастирищенського комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Не обійшли депутати увагою і розгляд питань галузі освіти, зокрема, погодили реорганізацію Степівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» у Степівський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня»; надали дозвіл на підвищення посадових окладів педагогічних працівників закладів та установ району; внесли зміни до структури і чисельності установ освіти району на 2017 рік, а також доповнили рішення районної ради від 20.10.2016 №10-17/VІІ «Про звільнення від плати за утримання дітей в навчально-виховному закладі району».

Далі депутати надали дозвіл на виділення дров родинам учасників АТО, погодили ціни на лісопродукцію, внесли зміни до переліку об’єктів нерухомого майна та реєстру корпоративних прав і підтримали депутатський запит депутата районної ради Василя Жука щодо необхідності розроблення районної програми розвитку мисливського господарства.

У ході сесії внесено зміни до Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників комунальних підприємств, закладів, установ, організацій спільної власності міста, селища, сіл Монастирищенського району, а також затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок в адмінмежах Івахнянської, Долинківської, Зюбриської, Тарнавської, Терлицької сільських рад. До речі, земельні ділянки Тарнавської і Терлицької сільських рад заплановано використовувати для надання учасникам АТО.

За результатами розгляду усіх питань, які виносилися на тринадцяту сесію районної ради було прийнято відповідні рішення.

На завершення роботи депутати заслухали кілька інформацій, а саме: начальника відділу освіти РДА Тетяни Ганжали про результати розгляду звернення батьків дітей, які займаються у дитячій юнацько-спортивній школі, щодо підтримки колишнього директора школи Михайла Панченка та тренера з волейболу Світлани Лисюк; а також начальника відділу культури і туризму РДА Юрія Кудина щодо не освоєння у 2016 році в повному обсязі коштів, виділених з районного бюджету на ремонт приміщення районного Центру культури і дозвілля.

Після завершення пленарного засідання голова районної ради Микола Орендарчук та голова райдержадміністрації Олег Недогода провели робочу нараду з сільськими головами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x