Черкаська поліція перевірила 26 закладів на перебування там неповнолітніх уночі

Черкаська поліція перевірила 26 закладів на перебування там неповнолітніх уночі

Працівники Черкаського відділу поліції продовжують проведення рейдів-перевірок місць відпочинку молоді, торговельних закладів, спрямованих на виявлення порушень торгівлі алкогольних та тютюнових виробів, перебування дітей у громадських місцях після 22 години, профілактику правопорушень та алкоголізму серед дітей. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського відділу поліції.

Аби запобігти перебуванню дітей віком до 16 років після 22 години без нагляду батьків у публічних місцях, працівники превентивної діяльності Черкаського відділу поліції перевірили 26 розважальних закладів міста.

Виявили 9 фактів продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім та склали 9 адміністративних протоколів, передбачених частиною 2 статті 156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від п’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відносно адміністраторів двох закладів складені протоколи за статтею 180-1 «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування» КУпАП, а батьки будуть притягнуті до відповідальності за статтею 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

Відповідальність за вчинення такого правопорушення наступає у вигляді накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Такі заходи проводяться на постійній основі, мають на меті обмежити можливості впливу на дітей негативного та небезпечного середовища, стимулювати відповідальність батьків за виховання своїх дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x