В Черкаському національному університеті відкрили стелу Захаренку

В Черкаському національному університеті відкрили стелу Захаренку

З нагоди 80-річчя від дня народженні народного вчителя, відомого педагога і вченого Олександра Захаренка сьогодні було відкрито, присвячену йому меморіальну стелу. На урочистості з нагоди відкриття пам’ятного знака, який тепер буде розміщуватися на стіні 4-го навчального корпусу ЧНУ ім. Б. Хмельницького, прийшли представники міської та обласної влади, відомі вчені і педагоги, колектив Сахнівської авторської школи ім. Олександра Захаренка, представники педагогічної громади області. Про це повідомляє власний кореспондент “Нової Доби”.

– Сьогодні сталася велика подія не тільки для нашого навчального закладу і для громади Черкас. Сьогодні велика подія для всієї педагогічної еліти нашої країни, – відзначив, відкриваючи стелу ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко. – Відкриття цієї стели – це наш синівський чи учнівський обов’язок великому учителю. А його вчення буде жити в віках, тому що воно ґрунтується на знанні людської сутності і людського життя. Тож, шануймо пам’ять Олександра Атоновича і розвиваймо його вчення.

В Черкаському національному університеті відкрили стелу Захаренку

Почесне право відкрити стелу було надано керівнику навчального закладу Олександру Черевку, першому заступнику голови черкаської обласної ради Валентину Тарасенку, академіку секретарю відділення загальної середньої освіти Національної академії педагогічних наук України Олександрові Ляшенку, автору меморіальної стели, заслуженому художнику України Іванові Фізеру, архітектору, лауреату національної премії ім. Т.Г. Шевченка Сергію Фурсенку та дружині Олександра Захаренка Вірі Петрівні.

Освятив стелу Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x