Бійка на засіданні сесії очима інтернету

Бійка на засіданні сесії очима інтернету

На сесії Черкаської міськради 13 лютого через обговорення Програми соціально-економічного розвитку активісти та депутати влаштували бійку. Спочатку активісти блокували трибуну, а потім штовханина між депутатським корпусом та активістами переросла у бійку. На місце події прибули патрульна поліція. Нині соціальні мережі переповнені постами, в яких безпосередні учасники подій та інші черкаські політики і активісти висловлюють свої думки з приводу того, що сталося і які наслідки матиме. Пропонуємо підбірку найцікавіших.

Бійка на засіданні сесії очима інтернету

Вікторія Феофілова, громадська активістка:
− Кілька тез щодо сьогоднішньої сесії:
1. Мене сьогоднішня подія аніскільки не здивувала, все прогнозовано: і реакція людей, яким вже просто накипів публічний цинізм та ігнор влади, і позиція депутатів, які готові хоч миттям, хоч катанням приймати ПСЕР, в якій закладені їхні інтереси.
2. Особисто я вважаю, що своїм виступом зробила все, щоб процес був цивілізований. Нажаль, тим хто сидить в міській раді по… барабану) законні чи незаконні вони приймають рішення.
3. Депутати власноруч заганяють себе стойло голосуючи за ПСЕР, в якому видатків більше, ніж надходжень. Тепер грошей на всіх по-факту не вистачить, а значить вони в ручному режимі розподілятимуться в межах існуючої програми. ТОбто, закладено все, щоб депутати і далі були слухняними пупсиками і слухали папу, бо інакше папа на округ грошей не виділить.
4. Оскаржувати прийняте рішення юридичні підстави є, до тих, які були на самому початку додалися ще й грубі порушення регламенту під час прийняття рішення.
5. Кожен раз, коли я чую на будь-які зауваження замість аргументів \”ідіть самі на вибори\” мені хочеться плакать. Шановні пани-політики, ви хоч би у Вікіпедії почитайте що таке \”громадянське суспільство\” і \”громадські консультації\”, я вже більшого і не прошу. Залучення громадян до прийняття рішень – це сучасна демократична вимога. Ви ж поводите себе так, наче ви частина рускаго міра, який ні сном ні духом про те, що громадяни мають право впливати через громадські об\’єднання, а не лише шляхом набуття депутатського мандату.
6. Мені сьогодні сподобався саунд-трек)) Респект Національний Корпус – Черкащина 🙂

Бійка на засіданні сесії очима інтернету

Олександр Радуцький, секретар Черкаської міської ради:
− Сьогодні нам із депутатським корпусом вдалося ухвалили два важливих рішення, які є вкрай важливими для міста – це програма соціально-економічного розвитку та бюджет.
І я вдячний депутатам, які, попри різні спроби, все-таки віддали перевагу вирішенням господарських питань, а не маніпуляціям з боку окремих представників громадськості, які ще й намагалися зірвати проведення сесії. Тепер вже нехай цим питанням займаються правоохоронні органи.
Окремо ще раз звертаюся до громадськості. Міського голову та депутатів обрала на виборах громада. Вони є представниками жителів міста Черкаси у міській раді.
Тому, будь ласка, йдіть на вибори, перемагайте, нехай вас громада теж делегує представляти їхні інтереси. А поки що в сесійному залі непотрібно влаштовувати безлад.
Більше того, ще й застосовувати фізичну силу до жінки. Зрозуміло, що на такі дії не могли не зреагувати міський голова, секретар міськради та представники депутатського корпусу. Давайте будемо вести себе гідно.

Бійка на засіданні сесії очима інтернету

Сергій Рубан, керівник Черкаської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»:
− Не можна перетворювати сесію в шоу, ані громадськості, ані владцям!
Не можна іншу позицію висловлювати і доводити силою!
Не можна ігнорувати думку людей!
Не можна голосувати за такі важливі питання в такій обстановці, та в такому режимі!
В міста має бути стратегія розвитку, а не просто ПСЕР.
Бо стратегія розвитку − це про майбутнє, про можливості та перспективи.
ПСЕР − це освоєння коштів, так саме освоєння.
Можна лише шляхом діалогу, компромісу та особистої відповідальності вирішувати спірні питання. Міська влада, відповідальні особи мають бути взірцем того, як потрібно ефективно комунікувати не лише між собою, а й з людьми які мають іншу позицію.
Принцип Win-Win має бути головним!

Бійка на засіданні сесії очима інтернету

Максим Михлик, голова ЧОО КВУ:
− Чому громадськість проти пропонованого ПСЕР?
Просто влада хоче витратити податки черкащан на три роки наперед і розподіляти 260 мільйонів гривень в ручному режимі, без застосування системи «Прозорро».

Бійка на засіданні сесії очима інтернету

Сергій Гончар, виконавчий директор Черкаської обласної благодійної фундації «Паритет»:
− Пороблено. У цей день рік тому міськрада проголосувала за виконком. Сьогодні – похєрили громаду з її вимогою обговорити програму соціально-економічного розвитку, як того вимагає Закон. 13 лютого – чорний день для черкащан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x