Проєкт черкаського скейт-парку планують реалізувати до кінця червня

Проєкт черкаського скейт-парку планують реалізувати до кінця червня

Монтаж скейт-парку триває на площі поблизу Палацу молоді, що у Південно-Західному районі. Про це йдеться на сайті Черкаської міськради.

Майданчик створюють у межах програми «Громадський бюджет», який  підтримали 598 жителів міста минулоріч. На його реалізацію спрямують 1,4 млн грн.

За словами начальника відділу підтримки громадянського суспільства управління інформаційної політики Олексія Дубового, в 2020 році подали п’ять проєктів щодо створення скейт-парків – два з них виграли.

– Жителі Черкас вже давно мріяли мати свій скейт-парк. Так, у нашому місті, окрім великого майданчика біля Палацу молоді, має з’явитися ще один мініскейт-парк. Це малий проєкт, що здобув перемогу у «Громадському бюджеті–2020». Його мають облаштувати на вул. Нарбутівській біля буд. 158/1. До речі, цьогоріч прийом проєктів стартує з першого липня, – зазначив Дубовий.

Як зазначила керівниця Палацу молоді Олена Петрова, проєкт скейт-парку планують реалізувати до кінця червня.

– Це буде модульний скейт-парк з власним покриттям, обшитим у два шари загальною товщиною 18 мм. Він є більш безпечним у використанні, ніж окремі об’єкти на асфальті, оскільки відсутній стик між фігурами та покриттям. Розміри майданчика – 12,3 х 22 м. Гарантія на каркас становить п’ять років, а на верхнє покриття – три. Матеріал верхнього шару – ламінована фанера, що стійка до різних температур та опадів. Тому парк буде функціонуватиме просто неба протягом року, – розповіла Петрова.

Перебіг монтажних робіт проінспектував міський голова Анатолій Бондаренко 18 червня. За його словами, міська влада Черкас підтримує розвиток можливостей для активного та змістовного дозвілля молоді, однією з яких є і скейт-парки.

– Цей культурний осередок повинен мати сучасний вигляд. Згодом тут потрібно оновити і прилеглу територію, що стане улюбленим місцем відпочинку людей в Південно-Західному районі. Також необхідно встановити сучасні лави та інші елементи благоустрою. Це наше наступне завдання, – пояснив Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x