Одарич: «Путін дав задній хід»

Одарич: «Путін дав задній хід»

Колишній мер Черкас Сергій Одарич прокоментував події, що нині відбуваються в Криму. На думку голови партії «Вільні Демократи», активна позиція українців та підтримка світової громадськості змусили президента Російської Федерації розпочати згортання, організованого ним військового конфлікту. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

– Мені здається, що Путін хотів показати у Криму рішучість до силових варіантів розвитку подій, – говорить Сергій Олегович. – А тоді за допомогою засланих козачків він хотів провести збурення ситуації в Східних областях: Харкові, Луганську, Донецьку, Миколаєві. Вже очевидно, що ця спроба такого собі Путінського бліц-крігу не вдалася. Спершу Рада федерації дала тріщину (за введення військ проголосували 90 із 166 сенаторів). Потім несподівано дружно світова спільнота засудила Росію, а 4 краіни відкликали послів. Українські війська в Криму (крім одного покидька) не викинули білого прапора. Харків, Донецьк, Луганськ не піддалися на дії ростовських та бєлгородських провокаторів. Одеса, Миколаїв, Дніпропетровськ продемонстрували свою рішучість і патріотизм. Курс рубля та індекси бірж продемонстрували однозначний напрямок подальшого руху.

Зрештою Володимир Володимирович включив задню… Спочатку Патріарх Кирил змінив риторику, потім правозахисники виступили проти війська і зрештою сам Путін увечері погодився на спільну комісію з ОБСЄ.

Можу спрогнозувати події кількох наступних тижнів чи місяців. Протягом кількох діб військова присутність у Криму суттєво зменшиться, але різноманітні заворушення ще триватимуть. Віктора Федоровича Януковича буде знищено, нібито силами українських спецслужб. Російський президент заявить, що без \”легітимного\” президента нема за що боротися і взагалі в Криму не було російських військ. Це – кримська самооборона.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x