За перевищення службових повноважень судитимуть двох черкаських поліцейських

За перевищення службових повноважень судитимуть двох черкаських поліцейських

За наслідками досудового розслідування прокуратурою області 15 березня скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівників поліції за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що в липні 2016 року двоє працівників поліції у місті Черкаси під час незаконного фізичного затримання місцевого жителя, застосувавши до нього спеціальний засіб – кайданки, завдали йому тяжкі тілесні ушкодження з метою отримати інформацію про місце перебування осіб, які можливо причетні до вчинення крадіжок у кримінальному провадженні, що розслідувалося слідчим поліції.

Слідчим суддею вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави, та задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про їх відсторонення від займаних посад.

Довідково: за вчинене правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x