У селі Малі Канівці Чорнобаївського району презентовано книгу місцевої авторки

У селі Малі Канівці Чорнобаївського району презентовано книгу місцевої авторки

Нещодавно в літературному житті Чорнобаївщини відбулася важлива подія – вийшла в світ перша власна збірка віршів Лідії Науменко «Калиновий цвіт».

Як розповідає методист Чорнобаївської ЦРБ Світлана Рева, шанувальники поетичного таланту місцевої авторки зібралися на презентацію книги в Малоканівецькому сільському клубі. Сільський бібліотекар Ніна Савченко, бібліотекар Журавлиної СБФ Катерина Боровська та працівники Чорнобаївської центральної районної бібліотеки організували цікаву та незабутню зустріч з поетесою.

Чорнобаївці вже знайомі з творчістю Лідії Науменко. Її твори неодноразово друкувалися на сторінках місцевих газет, вона є співавтором збірок «Поети Черкащини», «Ходила доля по орбіті», неодноразовий переможець та лауреат літературних конкурсів, нагороджувалася грамотами та призами. Одна з останніх її нагород – літературно-мистецька премія ім. М.Старицького.
Щирі привітання на адресу поетеси прозвучали з вуст начальника відділу культури і туризму РДА Світлани Шаповал та колеги по перу Лідії Прядки-Томенко.

Привітали свою землячку з такою радісною подією і члени літературної вітальні «Журавка» Ольга Редько, Катерина Міценко, Діана Бреславська, які прочитали вірші з презентованої збірки. До слів привітань долучилися жителі громади – голова Малоканівецької ветеранської організації Григорій Нештап, Нінель Савченко Олена Січкар та інші.
Особливі слова подяки була адресовані генеральному директору СТОВ «Канівці» Миколі Цвєтухіну, який надав фінансову допомогу у випуски книги.

− Кожен з присутніх на зустрічі, − говорить Світлана Рева, − слухаючи вірші Лідії Науменко, відчув красу й чистоту жіночої поезії, материнську любов та ліричний оптимізм її творів. Окрім віршів пише Лідія Іванівна гумор, вірші для дітей, прозу, пісенні тексти. Тому на святі прозвучали її гумористичні твори та авторські пісні.

На завершення зустрічі Лідія Іванівна запевнила земляків, що продовжує працювати на літературній ниві.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x