У Каневі створять «кімнату депутата»

У Каневі створять «кімнату депутата»

Днями в приміщенні комплексу «Авто-ріка» за участі представників органів місцевого самоврядування, політичних партій та жителів міста відбулися громадські обговорення щодо запобігання політичній корупції. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

У заході взяли участь Канівський міський голова Ігор Ренькас, секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко, керівник Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик, експерт Черкаської обласної організації Комітету виборців України Алла Юрковська, керівник громадської організації «Шевченків край» Яків Прогнімак, депутати Канівської міської ради Володимир Коржов, Юрій Гамалій, представники засобів масової інформації та інші.

Ініціатор зустрічі – Черкаська обласна організація Комітету виборців України. Це вже не перший подібний захід у Каневі. Так, 15 лютого ц.р., під час проведення «круглого столу» канівці вже радилися, як запобігти політичній корупції. Тоді учасники зустрічі пропонували створити в місті «партійний дім» – місце для роботи політичних сил і громадських організацій.

В ході цього зібрання органи місцевого самоврядування, громадські організації та політичні партії міста Канів підписали спільний Меморандум, реалізація якого передбачає створення «кімнати депутата». Це спеціальне приміщення, де відповідно до графіку депутати Канівської міської ради зможуть вести прийом громадян, проводити свої зустрічі, обговорення тощо. У подальшому ж функції «кімнати депутата» розширяться або ж виділиться додаткове приміщення, яким зможуть користуватися не тільки представники політичних сил, а й члени громадських організацій.

Канівський міський голова Ігор Ренькас повідомив, що вже за місяць «кімната депутата» працюватиме.

– Громадські організації я поважаю. Завжди з ними співпрацюю, радо йду їм на зустріч. До політики ж моє відношення завжди кардинально відрізнялося. Вважаю, що в такому місті, як Канів, політики узагалі не повинно бути, – говорить Ігор Ренькас. – Політика – це до Верховної Ради України, що в Києві. А тут ми повинні займатися не політикою, а звичайною буденною роботою – дбати про своє місто, щоб його жителям було комфортно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x