Новообрані шполянські депутати приступили до роботи

Новообрані шполянські депутати приступили до роботи

16 травня 2017 року на першому пленарному засіданні І сесії міської ради вступив у свої повноваження голова міської об’єднаної територіальної громади Сергій Кравченко та обрані громадою депутати Шполянської міської ради VIII скликання по 24 округах. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській міській раді.

Розпочав сесію голова Шполянської міської виборчої комісії Богдан Курудз, який оголосив підсумки перших виборів до Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади. Вибори пройшли по 26-ти виборчих округах в межах Шполянської ОТГ.
В оновлений депутатський корпус увійшли представники трьох політичних партій із чотирнадцяти, які брали участь у виборах. Проте з реєстраційними заявами до відповідної територіальної виборчої комісії звернулись лише 24 депутати, двоє осіб від політичної сили «Радикальна партія Олега Ляшка» ще вирішують, чи отримувати їм мандат депутата Шполянської міської ради та приймати участь у роботі відповідної сесії VIII скликання.

Відповідно до частини 1 ст. 89 Закону України від 14.07.15 р. № 595-VIII «Про місцеві вибори» зробити вони це повинні протягом 20 днів з дня офіційного оприлюднення результатів відповідних місцевих виборів. Найбільше депутатів (20 осіб) було обрано за списком політичної партії ВО «Черкащани», від БПП «Солідарність» до міської ради увійшло 4 депутати, від «Радикальної партії Олега Ляшка» – 2.
Упевнену перемогу на виборах голови об’єднаної територіальної громади одержав діючий очільник міськради Сергій Кравченко, який отримав втричі більше голосів, ніж його головний опонент. Він подякував членам виборчої комісії за їх плідну роботу під час виборчих перегонів та відкрив першу сесію восьмого скликання Шполянської міської ради.

Уже на першому пленарному засіданні сесії міської ради депутати вирішили низку важливих питань. Зокрема, вони обрали секретаря об’єднаної тергромади. За пропозицією Сергія Кравченка більшістю голосів депутати підтримали кандидатуру Тетяни Каландирець, директора міського парку дитячого дозвілля. Голова ОТГ відзначив її професіоналізм, самовідданість, компетентність та беззаперечний авторитет серед шполян.

Відбулися значні зміни і в особовому складі заступників міського голови. У зв’язку зі звільненням, за власним бажанням, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марини Кулішової, на цю посаду очільник громади запропонував депутатам кандидатуру начальника відділу з питань земельних відносин Шполянської міської ради Сергія Зайця. Народні обранці одноголосно підтримали його пропозицію. Одноголосно депутатський корпус затвердив і заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Віталія Плетіня, який виконував ці обов’язки і раніше.

Також під час сесії міської ради депутати затвердили керуючого справами виконавчого комітету Шполянської міської ради. Нею залишилась Тетяна Герус. До кількісного і персонального складу виконавчого комітету входить 12 осіб. У зв’язку з виборами та кадровими змінами у міській раді до складу виконавчого комітету включили ще шістьох осіб: Сергія Зайця, Тетяну Каландирець, Миколу Запорожця, Миколу Нарадька, Сергія Бондаренка, Наталію Коваль.

Сергій Кравченко наголосив, що з персональним складом виконавчого комітету міської ради можна ознайомитись, як і з іншими прийнятими рішеннями, на офіційному сайті Шполянської міської ради.
У процесі створення об’єднаної територіальної громади до Шполянської міської ради приєдналась Кримківська сільська рада. Сам процес об’єднання ще триватиме. Відтепер згідно з процедурою розпочнуться заходи щодо реорганізації відповідної ради в одну об’єднану громаду. Але під час перехідного періоду виконувати обов’язки старости буде Микола Запорожець, який до цього очолював сільську раду Кримок.

Затвердження регламенту Шполянської міської ради, Положення про постійні депутатські комісії ради, утворення постійних депутатських комісій, затвердження їх складу та обрання голів комісій, затвердження складу комісій виконкому, закріплення депутатів міської ради за округами громади та інші важливі питання будуть розглянуті на другому пленарному засіданні сесії міської ради VIII скликання, яке запланували на 19 травня 2017 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x