40 аварій сталися в Черкасах за участі громадського транспорту цього року

40 аварій сталися в Черкасах за участі громадського транспорту цього року

30 травня на базі Управління патрульної поліції відбулась спільна нарада з перевізниками та представниками Державної служби України з безпеки на транспорті. Напередодні патрульна поліція проводила онлайн-опитування серед містян, які скаржились на умови перевезення маршрутними транспортними засобами. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби патрульної поліції Черкас.

З коментарів можна зробити висновок, що найбільше черкащани незадоволені ставленням кондукторів до пасажирів, зовнішнім виглядом працівників, брудом у салонах та технічним станом маршруток, а також постійне порушення правил дорожнього руху водіями, незручність маршрутів та розташування зупинок.

Відтак, на нараді начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП м. Черкаси Анатолій Милостян зазначив, що від початку року у Черкасах сталося 40 аварій за участі громадського транспорту, 13 із них – ДТП з постраждалими. 31 дорожньо-транспортна пригода виникла саме через порушення правил дорожнього руху водіями громадського транспорту. Основні види ДТП: зіткнення, падіння пасажира, наїзд на перешкоду та наїзд на пішохода.

«Найбільше аварій зафіксували за участі машин КП «Черкасиелектротранс» – 6 ДТП. Серед лідерів маршрутних перевізників в антирейтингу: «Черкаси-Автотранс» – 5 ДТП, ДП «ЧАРЗ-Авто» та «Авто-Тюл» – 4 ДТП», – повідомив Анатолій Милостян.

«Часто черкащани страждають в ДТП через недбале кермування водіїв маршруток, які не дотримуються Правил дорожнього руху та провокують своїми діями аварійні ситуації. Відтак, патрульні дієвіше реагуватимуть на такі порушення, якщо після наради перевізники не зроблять висновків і не проведуть профілактичну бесіду зі своїми працівниками», – додав начальник Управління патрульної поліції Черкас Олександр Кокоба.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x