Для черкаських дітей організували акцію «Безпечне літо»

Для черкаських дітей організували акцію «Безпечне літо»

13 червня у «Долині троянд» рятувальники Управління ДСНС у Черкаській області провели навчально-пізнавальний захід, для дітей денного табору. Завдяки спеціально розробленій представниками Служби порятунку «101», методичній програмі, діти долаючи навчальні етапи змогли отримати важливі знання щодо поведінки у випадку виявлення підозрілого або вибухонебезпечного предмету. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Найактивнішими малята були на майданчику, де розгорнулись піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Адже професія сапера завжди вабить своєю таємничістю, ризикованістю та відповідальністю. Дітки уважно слухали кожне слово фахівців ДСНС, які на муляжах показали, як можуть виглядати небезпечні речі, вибухонебезпечні предмети, як діяти, у випадку виявлення такого предмету.

Цікаво було спостерігати, як діти впоралися із влаштованим провокаційним завданням від психологів Управління ДСНС. Перевіряючи набуті дітьми знання, фахівці ДСНС замаскували муляж вибухонебезпечного пристрою в іграшці, яку залишили на видному місці. Приємно, що діти добре розібралися із непростою ситуацією і не лише не доторкнулися до іграшки, а й покликали дорослих щоб показати підозрілий предмет. Спілкуючись із фахівцями, діти чудово відповіли і на питання щодо дій, на випадок, якщо їм доведеться стикнутися із небезпекою у вигляді боєприпасу.

Після таких пізнавальних вправ та дій на випадок виявлення підозрілого чи вибухонебезпечного предмету, рятувальники навчали малечу, як надавати першу долікарську допомогу, спілкувались із психологом та задавали безліч питань.

Дітки та їхні вихователі залишились дуже задоволеними. І неабияку радість доповнили фотознімки з Посіпакою-рятувальником, який допомагав дітям краще засвоїти основи безпечної поведінки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x