У літніх таборах Уманщини дітей навчили правильно обирати професію

У літніх таборах Уманщини дітей навчили правильно обирати професію

Нещодавно фахівці Уманського районного центру зайнятості провели зустріч із близько 100 школярами дитячих оздоровчих таборів «Мрія», «Колосок», «Бересток» та «Дивокрай». Дітей ознайомили з актуальними професіями регіону та через інтерактивні ігри дали можливість розпізнати свої таланти. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманського РЦЗ.

У літніх таборах Уманщини дітей навчили правильно обирати професію «Сподіваємося, що заходи, які фахівці центру зайнятості проводять в літніх таборах, допоможуть школярам свідомо обрати професію, яка приноситиме їм задоволення та успіх. Адже формувати професійні інтереси і нахили, пізнавати свої можливості та здібності необхідно ще в шкільному віці», – підкреслив Василь Скрипник – директор Уманського районного центру зайнятості.

Старшокласники та молодші школярі з великим захопленням брали активну участь у профорієнтаційних заходах: учні розповідали, ким вони мріють стати у майбутньому та розповіли про професії своїх батьків. Як з’ясувалося, для більшості дітей саме професії батьків є цікавими та потрібними. І це не дивно, тому що загальновідомо: батьки для дітей є взірцем у житті.

Жвавий діалог серед молоді викликало обговорення та характеристика різноманітних робітничих професій та розмір заробітної платні. З особливим інтересом школярі взяли участь в інтелектуальних іграх та вікторинах, відгадували кросворди, загадки, декларували прислів’я та приказки на професійну тематику.

Молодші школярі стали учасниками конкурсу малюнків на асфальті «Світ професій очима дітей», де мали змогу відобразити своє бачення майбутньої професії наочно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x