На Чигиринщині у пенсіонера виявили незаконний посів маку

На Чигиринщині у пенсіонера виявили незаконний посів маку

У Чигиринському районі поліцейські вивили на подвір’ї пенсіонера 205 рослин снодійного маку. Нарковмісні рослини вилучено та направлено на експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До працівників Чигиринського відділення поліції надійшла оперативна інформація про те, що мешканець одного із сіл району займається вирощуванням снодійного маку. Працівники поліції провели санкціонований обшук домоволодіння 71-річного пенсіонера, під час якого виявили 205 рослин маку, які чоловік вирощував у себе на подвір’ї.

Правоохоронцям господар пояснював, що рослини насіялися самі по собі, однак про те, що доглядав за ними, не заперечував. Вилучені рослини маку направлені для проведення експертизи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 (Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x