Міста Канів і Хелмно підписали договір щодо співпраці

Міста Канів і Хелмно підписали договір щодо співпраці

На святкування Дня Незалежності України до Канева завітала делегація із міста Хелмно (Польща). Бургомістр міста Хелмно Маріуш Кендзєрскі і канівський міський голова Ігор Ренькас підписали договір про підтвердження волі підтримувати співробітництво між цими містами. Урочиста церемонія підписання документу відбулась у четвер, 24 серпня, у конференц-залі музею Тараса Шевченка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

– Минулого року, перебуваючи в Хелмно, я мав честь підписати Угоду про дружбу і партнерські зв’язки між нашими містами. А сьогодні можу без сумніву стверджувати, що та подія була частиною великої роботи, яку здійснює Україна на шляху до входження в об’єднану Європу, – заявив міський голова І. Ренькас.

Як розповів бургомістр міста Хелмно, знайомство українського і польського міст відбулося завдяки українці Вікторії, яка наразі мешкає в Польщі, але завжди з любов’ю згадує про рідний Канів.

– У розповідях Вікторії про своє рідне місто завжди звучать слова захоплення, гордості і любові, – розповідає пан Маріуш. – Коли ж ми самі відвідали ваше місто, то були ним просто захоплені. Ваша відкритість та гостинність залишають у гостей незабутнє враження.
Хоч партнерським стосункам Канева і Хелмно усього рік, розвиваються вони надзвичайно динамічно.

– За цей час Канів відвідали близько 60 жителів Хелмно. Це, зокрема, учасники духового оркестру міста Хелмно, які радували канівців своїми музичними дарунками в ході святкування Дня Європи у у травні ц.р. Натомість близько 200 канівців за рік співпраці побували у Хелмно, – відзначив І.Ренькас. – Більшість членів делегацій – молодь. Тобто покоління, якому в недалекому майбутньому будувати стосунки з країнами Європи.

Підписаний договір підтверджує волю обох міст підтримувати співробітництво відповідно до Угоди про партнерське співробітництво, укладеної 25 червня 2016 року в місті Хелмно, особливо у галузях освіти, культури, спорту і туризму. Зокрема, передбачає співпрацю між ансамблями, товариствами культури, організацію спільних культурних, спортивних і туристичних заходів; обмін представниками спортивних команд, художніх колективів; співпрацю бібліотек, музеїв, будинків культури; співпрацю в галузі охорони пам’яток історії і культури; співпрацю між школами і навчальним закладами; обмін школярів і студентів; обмін досвідом в галузі підготовки навчальних програм та інших проектів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x