Канів планує налагодити партнерські стосунки із духовною столицею Вірменії

Канів планує налагодити партнерські стосунки із духовною столицею Вірменії

Цими днями у Каневі перебуває митець із міста Ечміадзін (Вірменія) Григор Бабаханян. Він став почесним гостем Канівського ІІ-го міжнародного кінофестивалю імені Олександра Довженка, що проходив у місті з 25-го по 27 серпня. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Під час перебування у Каневі митець познайомився із Канівським міським головою Ігорем Ренькасом. Григор Бабаханян подякував очільнику міста і всім організаторам фестивалю за запрошення.

– Для розвитку мистецтва такі заходи дуже важливі, – наголосив вірменський гість Григор Бабаханян. – Для мене як людини, що має стосунок до творчості, особливо приємно було перебувати протягом цих днів у Каневі. Я тут почуваюся мов риба у воді.

У себе на Батьківщині Г. Бабаханян – засновник соціальної організації, один із напрямів якої – розвиток туризму.
– Наші міста дуже схожі між собою по духу, по атмосфері, – відзначив митець. – Ечміадзін – духовна столиця для вірменів, як і Канів для народу України.
Разом з тим, за словами Григора Бабаханяна, їхнє місто мало таку ж проблему, що й Канів – туристи приїжджали, але не залишалися на нічліг, ба навітьпросто попоїсти в місті.

– Ми зрозуміли, що треба створювати щось нове, креативне, – зізнається чоловік.
Наразі, за словами Григора, в їхньому місті його організація створила культурний центр, в якому є власний театр, музей, картинна галерея, ресторан і навіть готель.

– Туристам це цікаво, – зізнається гість. – Важливим є й ставлення до відвідувачів. Для вірменців турист – це бог.

-– Я завжди всім у приклад ставлю вірменський народ – це горді люди, які пишаються своєю країною, хоча розкидані по всьому світу, – сказав міський голова І.Ренькас. – Так, чисельність вірмен у світі становить близько 10 мільйонів осіб, з яких лише одна третина проживає усамій Вірменії. Утім, де б ці люди не проживали, вони не забувають про рідну Батьківщину. У Каневі також є невелика вірменська діаспора, де вже виростають цілі покоління: діти закінчують наші школи, спілкуються українською мовою… Тому, вважаю, було б доречним зав’язати Каневу партнерські стосунки з вірменським містом.

На що представник Вірменії відповів, що це буде цікаво і корисно для обох країн та запросив міського голову І. Ренькаса до себе в гості, де буде можливість поспілкуватися з очільником міста Ечміадзін і детальніше обговорити плани співпраці між Каневом і вірменським містом.

Нагадаємо, нещодавно Канівський міський голова Ігор Ренькас зустрічався з послом республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем та обговорював перспективу розвитку партнерських стосунків між українськими й хорватськими народами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x