Черкаських рятувальників урочисто привітали з професійним святом

Черкаських рятувальників урочисто привітали з професійним святом

14 вересня на території аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Черкаській області відбулися урочисті заходи, присвячені професійному святу – Дню рятівника . Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Напередодні 17 вересня, коли рятувальники відзначають своє професійне свято, привітати людей мужньої професії до одного з найбільших підрозділів Управління завітали поважні гості: заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь митрополит Черкаський та Чигиринський УПЦ КП Голова синодального Українського військового духовенства Владико Іоанн, а також ветерани загону та Управління.

Виступаючи перед присутніми, Віктор Гвоздь підкреслив, що професійне свято День рятівника ми відзначаємо у складний період військової агресії з боку Росії.
– Історія становлення Служби – це історія, яку, беручи в ній безпосередню участь, писали і ми з вами. – Зазначив Віктор Михайлович. – Але попри зміни, нерозривність у спілкуванні між поколіннями дозволяє розвивати та берегти відомі традиції пожежної охорони, яка з часом логічно трансформувалася у новітню та потужну Службу порятунку.»

У свою чергу заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв наголосив на високому ступені довіри, який ДСНС має у суспільстві:
– Людське життя – найдорожчий скарб, тому на працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій покладена велика відповідальність за збереження життя кожного громадянина. І приємно, що розуміючи свою надзвичайну відповідальність перед суспільством, ви попри складнощі впевнено та сміливо рухаєтесь уперед. Саме завдяки вашому професіоналізму та відповідальності, професія рятувальника високо цінується у суспільстві, – зазначив Костянтин Омаргалієв.

Вітаючи співробітників ДСНС із святом, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко підкреслив:
– Я цілковито задоволений рівнем відповідальності, підготовки та реагування, який сьогодні демонструють підрозділи, що забезпечують пожежну та техногенну безпеку в області. Обласна рада завжди приділяла велику увагу питанням покращення стану цивільного захисту в регіоні, наявності у підрозділах Управління ДСНС сучасної пожежно-рятувальної техніки та обладнання, оскільки ми розуміємо, що це запорука успіху у попередженні та ефективному реагуванні рятувальників на можливі виклики, –зазначив Валентин Петрович.

Зі словами підтримки та Божого благословення до присутніх звернувся Владика Іоанн:
– Ваша жертовність та відданість справі викликає щире захоплення та повагу. Саме ці якості повинен мати кожен, хто обрав для себе непросту долю захисника – чи то на ратному полі, чи на місці ліквідації надзвичайної ситуації, – наголосив Митрополит Черкаський та Чигиринський.

З нагоди Свята група рятувальників з рук почесних гостей отримала Почесні Грамоти, Подяки та відзнаки Обласної державної адміністрації, Обласної Ради, Української православної церкви Київського патріархату та Управління ДСНС України у Черкаській області.

Завершуючи захід, начальник Управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь зазначив, що у цей нелегкий час черкаські рятувальники розуміють свою відповідальність за стан цивільного захисту в області, ставлять перед собою нові завдання, спрямовані на реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту.

По завершенню урочистої частини, гості, ветерани служби та присутні, ознайомилися із новітньою музейною експозицією боєприпасів та вибухонебезпечних предметів, що впродовж багатьох років зібрали сапери АРЗ СП під час виконання завдань з розмінування території – як в області, так і в зоні проведення АТО. Фахівці ДСНС також продемонстрували зразки техніки, матеріально-технічного обладнання і спорядження, які є на озброєнні підрозділу та рятувальників Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x