Від депресії врятують спілкування, яскраві кольори і гарний сон

Від депресії врятують спілкування, яскраві кольори і гарний сон

Якщо тривалий час ви потерпаєте від пригніченості, байдужості до своїх захоплень, постійної втоми, порушень сну, надміру або відсутності апетиту, потрібно більше потурбуватися про своє психічне здоров’я. Щоб не розвинувся такий стан, як депресія, коли похмурі думки не дають жити, та й саме питання «жити чи не жити» стає все більш актуальним. Крім того, постійнно знервована людина стає вибухонебезпечною: може в будь-яку хвилину кинутися в бій через дрібницю. Але якщо ви тільки на початковій стадії захворювання, то все ще у ваших руках. І не виключено, що ви самі впораєтеся з недугою.

 Будьте фізично активними. Хоча б півгодини помірної фізичної активності в день поліпшать настрій і допоможуть залишатися у формі.
 Правильно харчуйтеся. Сніданок – обов’язковий. Денний раціон краще ділити на чотири-п’ять прийомів. У меню повинно бути багато овочів і фруктів, особливо корисні зелені, червоні й жовті.
 Спіть по годинах. В ідеалі спати потрібно стільки, скільки вимагає організм.
 Міняйте обстановку, спілкуйтеся. Не сидіть вдома у вихідні, а відпустку проводьте так, щоб було що згадати. Не втрачайте зв’язок з близькими, родичами і друзями.
 Живіть у чистоті. Пил, накип і розкидані по всьому будинку речі можуть перетворити ваше життя в хаос і привнести в неї негатив. А блискуча плита, свіже повітря в кімнатах, ідеальний порядок, навпаки, подарують позитив.
 Не боріться з поганим настроєм алкоголем, кавою і сигаретами. Існує думка, що саме ці «антидепресанти» допомагають заспокоїти нерви. Але насправді як алкоголь, так і нікотин і кофеїн можуть тільки «розбуркати» нервову систему, підсиливши дратівливість і проблеми зі сном. Надайте перевагу трав’яним чаям, які набагато ефективніше діють на нервову систему.
 Більше світла і кольору. За можливості частіше бувайте на вулиці, щоб отримати свою дозу сонячного світла. І додайте в своє життя фарб – купіть яскраві рукавички, шарф або пальто.
 Придумайте собі хобі. Нове захоплення може стати стимулом до життя. Наприклад, навчіться в’язати, запишіться в басейн, займіться малюванням, візьміться за вивчення іноземної мови.
 Влаштовуйте свята. Не позбавляйте себе такого задоволення, як свята. Влаштовуйте їх для рідних, близьких і друзів. Зрештою, зробіть самі собі свято. Смачна їжа, подарунки, веселощі й приємне спілкування надовго стануть для вас зарядом бадьорості.
 Не сидіть склавши руки. Постійна зайнятість і готовність сприймати щось нове не залишить місця у вашому житті для нудьги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x