Черкаський альпініст підняв прапор Черкас над Казбеком

Черкаський альпініст підняв прапор Черкас над Казбеком

Відомий черкаський альпініст та керівник Черкаської обласної Федерації альпінізму та скелелазіння В’ячеслав Полежайко зафіксував «для історії» фінальний момент сходження на шикарну за своєю красою вершину Кавказу — Казбек. Висота вершини, яка знаходиться у Північній Осетії, — 5033 метри. Про подробиці нового сходження В’ячеслав обіцяє живописати вже після повернення в Черкаси.

Невипадково черкаські альпіністи не піарили свої наміри зійти на Казбек. Як і не ділилися планами щодо сходження на інші відомі та ласі для спортсменів-горосходців піки, які припали на цей сезон. Адже на це існують у альпіністському середовищі певні забобони. Але коли омріяне реалізовується є незмінне бажання поділитись своєю черговою, як колись писав Юрій Візбор, «перемогою над собою».
Цікавою є історія назви цієї гори. На початку XIX століття при проходжені поселення у підніжжя гори володів князь Казбек. Власне його ім’я отримав аул Казбеги. Проте на грузинській мові гора має назву Мкинварі ( гора з льодовою вершиною). Наразі вона є не чим іншим, як древнім вулканом, що згас. Є думка, що саме його виверження стало причиною загибелі частини неандертальців.

Черкаський альпініст підняв прапор Черкас над Казбеком

Між іншим, керівник черкаської альпіністської спільноти насолодившись неймовірними гірськими красотами поспішає додому. Бо тут на нього чекають не лише друзі-однодумці, але й дружина з новонародженою донечкою. Маленьке диво з’явилось на світ, поки татко перебував високо у горах.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x