Для черкаських студентів патрульні провели профілактичні бесіди

Для черкаських студентів патрульні провели профілактичні бесіди

Протягом двох тижнів патрульні поліцейські зустрічалися зі студентами усіх навчально-наукових підрозділів університету на просвітницько-профілактичних лекціях. Метою таких заходів було запобігання вчиненню правопорушень і злочинів студентами університету чи щодо них, інформування про їхні права та обов’язки, а також пояснення, що робити у випадку затримання поліцією. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Викладачі та студенти поділилися враженнями від зустрічей.

Вікторія Осипенко, заступник директора ННІ природничих наук із виховної роботи:

– Упевнена, що зустрічі з поліцейськими проводити необхідно, особливо для студентів перших курсів, які потрапили в нове соціальне середовище та інше місце проживання. Насамперед це потрібно для безпеки студентів та прискорення процесу їхньої адаптації до нових умов життя. Приємною несподіванкою для першокурсників виявилася новина, що одна з поліцейських — випускниця ННІ природничих наук, староста групи, магістрантка зі спеціальності «Екологія» Юлія Сліпченко.

Яна Назаренко, студентка 1-Р курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій:
– Інспектор патрульної поліції Юлія Сліпченко звернула увагу студентів на комендантську годину, аби вони розуміли, що за них відповідають куратор, директор інституту та ректор університету. Юлія Андріївна навела цікаві випадки зі своєї робочої практики та змоделювала ситуацію грабежу з однією зі студенток. Інспектор наголосила, на тому, що під час спілкування з поліцейськими не потрібно з ними сперечатися. Як висновок, вона дала пораду: починаючи хороше життя, не варто псувати його злочинами.

Джатта Хадді, студентка 1 курсу спеціальності «Менеджмент» ННЦ «Інститут міжнародної освіти»:
– Ми хочемо бути добре обізнаними в сфері наших прав і можливостей, а також бути впевненими в своїй захищеності. Працівники патрульної поліції розповіли нам, як ми можемо себе захистити в певних ситуаціях, як спілкуватися з поліцейськими в різних випадках. Крім того, нам розповіли, як розшукуються злочинці і підозрювані, проінструктували щодо порушення тиші вночі, куріння та вживання алкоголю в громадських місцях. Ця зустріч була корисною і пізнавальною для нас як для іноземних студентів.

Валерія Шимко, студентка 1 курсу ННІ історії та філософії:
– Цікаво було послухати про ситуації, які можуть виникнути з охоронцями в магазині. Важливо при цьому знати наші права та їхні повноваження. Інспектор пояснила також різницю між крадіжкою, грабежем і розбоєм та навела цікаві й деякі смішні приклади з власного життя. Було підкреслено, що задля власної безпеки спочатку треба телефонувати до поліції. Чим швидше ми це зробимо, тим швидше інцидент буде розв’язаний.

Задоволені лекцією і студенти-першокурсники ННІ економіки і права, ННІ іноземних мов, психологічного факультету, ННІ фізичної культури, спорту і здоров\’я, ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, ННІ інформаційних та освітніх технологій та ФОТІУСу. Інформацію, яку вони отримали, вважають цінною і корисною. Завдяки невимушеному спілкуванню cтуденти дізналися відповіді на безліч запитань, що стосуються прав та безпеки студентів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x