Відомого краєзнавця Василя Страшевича відзначили «За заслуги перед містом Черкаси»

Відомого краєзнавця Василя Страшевича відзначили «За заслуги перед містом Черкаси»

Почесним званням «За заслуги перед містом Черкаси» (І ступеня) удостоїли відомого історика й краєзнавця Василя Страшевича. Відповідний пам’ятний знак йому під час чергового засідання сесії, яке відбулося 10 листопада, вручив міський голова Анатолій Бондаренко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Василя Страшевича нагородили за успішну спортивну, журналістську, краєзнавчо-дослідницьку та письменницьку діяльність. Він – автор 25 книжок та численних архітектурно-краєзнавчих розвідок про історичне минуле і сьогодення Черкас. Підготував близько 30 публікацій у наукових збірниках та близько 800 – у Енциклопедії сучасної України. Серед його робіт – історично-документальні нариси «Старі Черкаси», «Під вимпелом флотилії», «Йшла війна народна. Черкаси в роки війни», дослідницька праця «Вулиці Черкас» та книги «Застигла в камені музика старовинного міста», «Митницький край».

Історик подякував усім, хто клопотав за його нагородження, а міській раді – за віру в нього та визнання.

– Останнім часом краєзнавство стало галуззю історії, зараз стираються ті «білі плями», які були в нашому місті та на Черкащині загалом, – сказав він. – Своїми роботами я завжди прагнув показати нашим жителям, які надбання у нас були і є зараз. Сьогодні я хочу попросити всіх «шанувати» й берегти старі будівлі Черкас, які дотепер стоять красиві й ошатні, милують око, аби й наші нащадки бачили як ми жили.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x