Фотовиставка нагадала черкащанкам про вересневий театральний фестиваль

Фотовиставка нагадала черкащанкам про вересневий театральний фестиваль

Учора в Палаці молоді урочисто відкрили фотовиставку, присвячену театральному фестивалю «FORTUNA fest-2017», що відбувся у вересні цього року. Організатори фестивалю фотозвіт про нього зуміли перетворити на маленьке свято театрального мистецтва. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Палацу молоді.

Сама виставка являє собою понад сотню фото, які зафіксували найяскравіші моменти фестивалю. Вона умовно поділена на шість фотозон, кожна з яких присвячена церемонії відкриття/завершення «FORTUNA fest-2017», майстер-класам, що були проведені в рамках фестивалю, виставам, що брали участь в конкурсній програмі тощо. По завершенню виставки (а вона триватиме два тижні – до 13 грудня) усі фото будуть роздаровані охочим залишити їх собі на згадку.

– Перевагу віддаватимемо тим, хто зображений на цих фото, – напівжартома оголосив директор Палацу молоді і засновник поки що єдиного в Черкасах театрального фестивалю Нодарі Росопідзе.

Організатори фестивалю не надто втомлювали глядачів промовами, хіба що режисер Черкаського лялькового театру Ярослав Грушецький порадив їм наступного разу запросити професійні колективи: мовляв, рівень фестивалю, конкурсних вистав, представлених на суд журі, виявився достатньо високим, і щоб рости й надалі, аматорські колективи цілком готові до суперництва з професійними.

Фотовиставка нагадала черкащанкам про вересневий театральний фестиваль

А далі глядачів радували своїми виступами зразковий танцювальний колектив Палацу «Імпульс» та театр-студія «ДаріМЕНа». Цікаво, що юні танцюристи теж зробили свої номери присвяченими театральному мистецтву: один зображував гру в шахи, інший – ляльок Карабаса-Барабаса. А молодь із «ДаріМЕНи» потішила мініатюрами у незвичних для черкаського глядача жанрах. Глядачі оцінили і гротескову трактовку відомої казки про ріпку, і буфонаду, присвячену театральному мистецтву загалом, щиро аплодуючи і схвально регочучи над акторами.

Також були й вокальні виступи: пісню з відомого кінофільму виконала Поліна Однороманенко, а Даря Костенко свій виступ перетворила на вокальну міні-виставу, викликавши справжній захват публіки.

Загалом відкриття виставки перетворилося на зустріч однодумців і маленьке свято, присвячене театральному мистецтву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x