Водоканал більше не винен «Азоту» ані копійки

Водоканал більше не винен «Азоту» ані копійки

Давня суперечка двох черкаських підприємств вирішилася учора. Господарський суд Черкаської області виніс свій вирок: «Черкасиводоканал» не сплачуватиме «Азоту» 22 млн гривень.

Про це повідомив Олександр Радуцький на своїй сторінці у ФБ.

«ЗЛИТИ В УНІТАЗ МІСТО ЧЕРКАСИ ОДАРИЧУ НЕ ВДАЛОСЯ

Нарешті в Україні почали працювати закони на користь людей. Сьогодні ми отримали першу перемогу та разом із представниками «Черкасиводоканалу» відстояли честь цього комунального підприємства. Дякую «Правому сектору» та «Народній самообороні», які брали участь у засіданні в якості слухачів, а також окрема подяка юристу Валерію Макєєву. Ще рік тому, коли я порушив це питання, ніхто не міг передбачити і повірити в результати сьогоднішнього рішення Господарського суду.

31 березня 2014 року Господарський суд Черкаської області прийняв рішення у справі ПАТ «Азот» – КП «Черкасиводоканал». У позові ПАТ «АЗОТ» до КП «Черкасиводоканал» про стягнення 22 814 812 грн. 96 коп. відмовлено повністю.

Як повідомив представник КП «Черкасиводоканал», у судовому процесі, суд, відмовивши у стягненні коштів із КП «Черкасиводоканал», прийняв до уваги правову позицію КП «Черкасиводоканал» щодо нікчемності умов договору про очищення стічних вод стосовно вартості очистки стічних вод.

Зазначена умова договору є істотною, а ціна договорів не могла бути вільною, а повинна бути встановлена державним органом, що здійснює регулювання у сфері житлово-комунальних послуг. Суд також прийняв до уваги правову позицію КП «Черкасиводоканал» стосовно того, що встановлення ціни договорів між сторонами у не передбачений законом спосіб призводить до визнання ціни договору нікчемною, а договору – не укладеним. При цьому, суд має відмовити у визнанні договору недійсним на тій підставі, що договір є не укладеним. Міській казні збережено понад 22 млн. грн.!!!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x