Громадський бюджет запроваджують у Смілі

Громадський бюджет запроваджують у Смілі

Стало відомо, що у цьому році місто Сміла запроваджує громадський бюджет, його сума складає 500 тисяч гривень. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту Сміла.ua.

Громадський бюджет (бюджет участі) – це частина бюджету Сміли, обсяг якого визначається виходячи з бюджетних можливостей міста, та спрямовується на фінансування заходів, визначених безпосередньо членами територіальної громади. Ці ідеї і заходи мають бути оформлені у проектні пропозиції, що стали переможцями конкурсу.

18 січня з цього приводу відбулося чергове засідання громадської ради. Голова ради Лариса Ратійова запропонувала розглянути проект міської цільової програми «Громадський бюджет міста Сміла на 2018-2019 роки» та прийняли його за основу з метою подальшого доопрацювання і винесення на розгляд міської ради.

На засіданні розглянули запропонований виконавчим комітетом орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю на 2018 рік, внесли пропозиції та зауваження до плану. Члени громадської ради запитали у секретаря міської ради, як ставиться до громадського бюджету та ініціатив від жителів міста.

Костянтин Синьогуб відповів, що до обрання на посаду наполягав на введенні громадського бюджету, і зараз його підтримуватиме. Він хоче, щоб громадськість брала активну участь у роботі всіх управлінь і відділів міської ради, щоб сміляни впливали на рішення влади, говорили, що треба зробити в місті, вносили свої пропозиції. Костянтин Синьогуб сказав, щоб має бути громадський контроль над владою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x