Мандарини ліквідують авітаміноз і кашель

Мандарини ліквідують авітаміноз і кашель

Смак мандаринів у багатьох асоціюється зі святом та новорічною ялинкою. Раніше вони вважалися делікатесом і дефіцитним продуктом. Сьогодні, на щастя, доступні в усій країні. Лікувальні властивості мандаринів обумовлені активними речовинами, які містяться в соку, м’якоті й шкірці цих фруктів.

Оранжеві соковиті кульки містять вітаміни групи В, А, С, D і Р, фолієву кислоту, а також калій, натрій, магній, залізо, фосфор і кальцій. Багатий і збалансований вітамінний комплекс, що входить до їхнього складу, допомагає боротися з такими недугами, як дитячий рахіт і застуда, бронхіт і астма.

Шкірка мандаринів має чудову антисептичну дію. Крім цього, у цих плодах багато глікозидів, які сприяють очищенню кровоносних судин. Мандарини належать до дієтичних продуктів харчування, завдяки яким можна успішно боротися з надмірною вагою.

За рахунок великої кількості калію мандарини позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи, борються з набряками.

Тим, хто страждає хронічними захворюваннями органів дихання, медики рекомендують чимало засобів на основі мандаринів. Наприклад, якщо виникають труднощі з диханням під час застуди, то в цьому випадку 10–15 г шкірки мандаринів потрібно залити 200 мл окропу і настояти протягом 30–40 хвилин. А в проціджений напій можна додати трохи меду або цукру. Приймати його рекомендується по 50 мл кожні 3–4 години. Цього цілком достатньо, щоб пом’якшити дихальні шляхи, а також позбутися хрипів. Слід також зазначити, що відвар з шкірки, приготований за цим рецептом, але без солодких добавок, є чудовим засобом для боротьби з цукровим діабетом.

Сік і м’якоть мандарина добре впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, дозволяючи позбавитися від запорів і метеоризму.

За допомогою свіжого мандаринового соку можна позбутися від грибкових захворювань, якщо кілька разів на день змащувати ним уражені ділянки шкіри.
Мандарини – улюблений продукт багатьох жінок при надії, адже вони допомагають боротися з нудотою, набряками і насичують організм вітамінами. Однак майбутнім мамам слід знати про те, що надмірне вживання цитрусових може спровокувати розвиток алергії у малюка, тому зловживати не слід.

При всіх своїх достоїнствах мандарини є досить сильним алергеном, і їхнє надмірне вживання здатне викликати шкірну висип, свербіж і навіть нежить. Крім цього, не варто зловживати мандаринами людям із підвищеною кислотністю шлункового соку, а також тим, хто страждає від виразки, гастриту, ниркового та печінкового колітів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x