ЗДОРОВ'Я


Новина із категорії: Здоров'я, RSS

Роздрукувати        Друкована версія

Чи шкідливо додавати мед у гарячий чай?

Дата: 8-04-2018, 10:09.

Чи шкідливо додавати мед у гарячий чай? Багато людей вважають, що кращий засіб від застуди, гострих респіраторних захворювань та грипу – гарячий чай із медом. Адже мед володіє багатьма вітамінами і мікроелементами, які дуже корисні для організму людини. Проте лікарі не рекомендують пити чай з гарячим медом. Річ у тому, що при високих температурах в солодкому продукті утворюється токсична сполука гідроксиметил-фурфурол. Якщо випивати по чашці гарячого чаю щодня, що речовина швидко накопичиться у печінці та порушує її функціонування. Також деякі фахівці вважають, що гідроксиметил-фурфурол значно підвищує ризик виникнення ракових захворювань.

В окропі, як і в гарячому чаї, з меду виділяються шкідливі канцерогенні речовини для організму. У гарячому вигляді мед починає плавитися, він перетворюється в суміш глюкози і сахарози.

Корисні речовини починають розпадатися у меді при температурі понад 40°, а шкідливі речовини виробляється при впливі температури 60° і вище. Людина не може пити напій, температура якого перевищує 60° через больовий поріг. При вживанні рідини високої температури обпалюється слизова ротової порожнини.
Тож, аби уберегти організм від впливу канцерогену оксиметилфурфурола, ніколи не додавайте натуральну солодкість в процесі заварювання чаю.

Якщо додавати мед у чай безпосередньо перед вживанням, такий напій принесе тільки користь:
• заспокоїть нервову систему;
• позбавить від болю;
• поліпшить кровообіг;
• виведе з організму радикали;
• збагатить організм мінералами і вітамі нами;
• посприяє поліпшенню обміну речовин;
• зміцнить імунітет і так далі.
Розчиняти мед потрібно не в окропі, а в уже завареному чаї, безпосередньо перед вживанням. У цьому випадку температура рідини не настільки висока, а тому продукт бджільництва зберігає свої корисні властивості.

Як приготувати корисний чай із медом?
• Заваріть у чайнику з окропом чайну заварку або трави і залиште хвилин на 5–7. За цей час температура води знизиться до 80–85°.
• Перелийте питво в чашку, і залиште остигати ще хвилин на 5–10 (залежно від того, наскільки гарячий чай ви любите).
• Перед вживанням додайте мед за смаком і перемішайте.
• Також можна додати скибочку лимона для поліпшення смаку і збільшення користі.





Теги: черкаси, черкаська область, чай, мед, продукти бджільництва, харчування


Черкаси наживо

Новонароджене немовля підкинули до Черкаської районної лікарні. Вчора о шостій годині вечора хлопчика на першому поверсі знайшла працівниця
Директор департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА, Олександр Шабатін повідомив про те, що цьогоріч трупа Черкаського
Цикорій з молоком ...
Анна Сакун, RSS
Кобзарський рід з Чорнобая ...
Лев Хмельковський, RSS
Можу ...
Анна Сакун, RSS
Чого ми хочемо? ...
Анна Сакун, RSS
А це потрібно – нам усім! ...
Володимир Даник, RSS
Мої прикрощі через Леніна ...
Лев Хмельковський, RSS