Соціальні гарантії атовців-прикордонників обговорили в ОДА

Соціальні гарантії атовців-прикордонників обговорили в ОДА

Там відбулася зустріч першого заступника очільника області Віталія Коваля з керівництвом Оршанецького навчального центру прикордонників. Йшлося, зокрема, про забезпечення військовослужбовців житлом та земельними ділянками. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

За словами начальника Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України ім. генерал-майора І. Момота, полковника Дмитра Коцеруби, ці питання – серед першочергових. Він зауважив, що працівники Центру провели аналіз соціального забезпечення військовослужбовців прикордонної служби в цілому. В результаті, з 429 поранених військовослужбовців поліпшили житлові умови 31, з 35 осіб з інвалідністю – 12. Водночас Дмитро Михайлович сказав, що на Черкащині житлом забезпечені всі родини загиблих військовослужбовців, зокрема й важкопоранені. Стосовно ж виділення земельних ділянок: загалом 170 військовослужбовців Головного центру звернулись із заявами на отримання землі. Зо три десятки поки що не отримали погоджень.

Представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, Черкаського обласного центру допомоги учасникам АТО, а також ГУ Держгеокадастру в області поінформували про права й гарантії, на які мають право військові та надали відповідні роз’яснення. При цьому вирішили безпосередньо в Головному управлінні Держгеокадастру розглянути кожен окремий випадок щодо надання земельних ділянок.

Віталій Коваль натомість повідомив, що вже третій рік поспіль в області діє обласна програма забезпечення житлом учасників АТО: «На сьогодні 20 сімей учасників АТО скористалися можливостями та придбали нове помешкання, зокрема в Черкасах, Смілі, Умані, Шполі. Між тим, до кінця травня ще 8 родин зможуть поліпшити житлові умови. У цілому маємо на сьогодні в Черкасах та по області близько 4 сотень бажаючих оформити кредит».

Зауважимо, у 2018 році на реалізацію Програми в місцевих бюджетах передбачено близько 14 млн грн. Окрім цього, аналогічні програми поступово затверджують в об’єднаних територіальних громадах. Це сприятиме збільшенню фінансування та забезпечення житлом значної кількості учасників бойових дій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x