Про власні книжкові фестивалі розповіли організатори з Луцька та Чернівців

Про власні книжкові фестивалі розповіли організатори з Луцька та Чернівців

Лілія Шутяк, прес-секретар Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ, яка сьогодні відвідала інформаційний марафон «Нової Доби» в рамках Книжкового фестивалю «Маестро» 2018, розповіла як подібні заходи організовують у Чернівцях. Такі фестивалі в них організовують із 2010 року. Тобто торік це було всьоме. Нині готуються до 8 фестивалю, який відбудеться на початку осені.

– Наш фестиваль міжнародний, щороку його учасниками стають 50–60 поетів із різних країн. Триває три дні, але має насичену програму. У нас в команді четверо людей, а на фестиваль набираємо групу волонтерів, – зазначила Лілія.

Вдруге фестиваль приведуть і в Луцьку.
– Протягом п’яти років ми організовуємо майже щомісяця мистецькі зустрічі з письменниками, але окрім цього торік організували фестиваль MERIDIAN LUTSK спільно з корпорацією MERIDIAN CZERNOWITZ, – розповіла Елла Яцута, яка керує мистецьким об’єднанням «Стендаль» – Наша команда – 5 осіб. І цього достатньо для того, щоб кожен курував свій відділ. Головне, щоб у певний момент ніхто не зійшов із дистанції і йшли всі до кінця.

Нині організатори готуються до другого фестивалю, який планується на листопад цього року. За словами організаторки Черкаського книжкового фестивалю Людмили Фіть, цього року не вистачає волонтерів, які б допомагали під час заходу. Нагадаємо, Черкаський книжковий фестиваль відбувається в приміщенні Філармонії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x