У Корсунcькій ЦРЛ відкрито приймально-діагностичне відділення

У Корсунcькій ЦРЛ відкрито приймально-діагностичне відділення

Поки що цю подію оцінили самі медики та гості – представники місцевої влади. Прискіпливо оглядали якість роботи будівельників, сучасні будівельні матеріали, оцінювали устаткування кабінетів – і висловлювали загальне схвалення.

Головний лікар центральної районної лікарні Віктор Завертайло зауважив, що такого рівня приймально-діагностичних відділень на Черкащині ще немає. І з’явилось воно на вимогу часу: медична реформа передбачає входження Корсунь-Шевченківського району до Смілянського медичного округу. Але люди тривожаться: чи не буде втрачено одну з кращих за рівнем обслуговування в області районну лікарню? З Комарівки – крайнього села району до Сміли шлях неблизький – більше 100 км. Скільки часу мине, особливо взимку, доки доправлять звідти хворого у Смілу?

Тому районна держадміністрація, районна та міська ради прийняли рішення створити у лікарні новітнє приймально-діагностичне відділення, яке відповідатиме всім вимогам до лікарні другого рівня. Голова райдержадміністрації Василь Клименко вважає, що районна лікарня має стати так званим «пунктом перехоплення», де хворий одержить необхідну кваліфіковану, а головне – своєчасну медичну допомогу.

2,7 мільйона гривень коштів з обласного, районного та міського бюджетів витрачено на обладнання нового відділення. «Є початок – буде й продовження», – запевнив медиків у виділенні коштів за придбання необхідного діагностичного обладнання голова районної ради Валерій Заболотній.

Завідуючий приймально-діагностичним відділенням Сергій Байда розповів про його функції та особливості:
– Прийом хворих відбуватиметься двома потоками. Перший – для тих, хто пересувається самостійно і прибув за направленням сімейного чи іншого лікаря. Другі двері призначені для тяжких хворих, кому потрібна стороння допомога. У відділенні є каталки, візки, ліфт для підйому до 4 поверху. Передбачена операційна, де будуть виконуватись малі оперативні втручання: хірургічна обробка ран, видалення гнійників і т.п. Є кабінети електрокардіографії, ультразвукової діагностики, фіброгастроендоскопії, кабінет для проведення маніпуляцій, палата тимчасового перебування хворого, туалети й душові. Належні умови створені і для медичного персоналу. Лікарський пост обладнаний відеоспостереженням – все фіксується і контролюється в цілодобовому режимі.

Що дає це відділення хворим? Головне: швидку невідкладну допомогу, кваліфіковане обстеження в одному місці і своєчасне направлення у відділення лікарні для подальшого лікування. Тобто, ту європейську якість медичної допомоги, на яку й спрямована медична реформа.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x