У бібліотеці ЧДТУ відкрили виставку «Вишиванка – символ української душі»

У бібліотеці ЧДТУ відкрили виставку «Вишиванка – символ української душі»

14 травня у бібліотеці Черкаського державного технологічного університету відкрилася виставка робіт викладачів, співробітників та студентів ЧДТУ «Вишиванка – символ української душі», присвячена Дню вишиванки. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ

− Минулого року вперше виникла ідея зробити цікавий захід у бібліотеці. Ми хотіли показати не просто книжкову виставку, а також те, що зроблено руками викладачів, співробітників та студентів Черкаського державного технологічного університету, − зазначає директор бібліотеки ЧДТУ Яна Крайнова.

Вишиванки, вражають розмаїттям орнаментів, візерунків та технік виконання, кроїв, варіантів обробки рукавів та горловини. Окрім вишиванок на виставці представлені вишиті картини, рушники і предмети побуту. Серед представлених експонатів є і рушники, яким більше ста років, у той час як сорочки-вишиванки здебільшого сучасні.

− Багато робіт для виставки надала кафедра історії України та суспільних дисциплін, кафедра української мови та загального мовознавства, факультет харчових технологій та сфери обслуговування, Навчально-науковий центр по роботі з іноземними студентами, − зазначила завідувач відділу обслуговування бібліотеки ЧДТУ Людмила Урильська. − Активну участь у виставці бере кафедра дизайну, багато особистих вишиванок принесли працівники редакційно-видавничого відділу.

На День вишиванки, 17 травня, виставка «Вишиванка – символ української душі» розгорне свої унікальні експонати на Площі Знань, щоб кожен зміг помилуватися красою виробів та майстерністю українських митців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x