Ще одного браконьєра спіймали в Червоній Слободі

Ще одного браконьєра спіймали в Червоній Слободі

Співробітники лінійного відділення міліції в річковому порту міста Черкаси затримали браконьєра, який займався незаконним виловом риби. Черкащанин за допомогою трьох рибальських сіток виловив майже півтори сотні лящів, чим завдав збитків державі на суму понад 23 000 гривень. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

З початку нерестового періоду, на території області проводяться спеціальні заходи щодо попередження та недопущення фактів браконьєрства на річках та водоймах Черкащини. Під час спільного рейду працівників водної міліції та співробітників ДАІ, в селі Червона Слобода був зупинений автомобіль ВАЗ в багажнику якого було виявлено три рибальські сітки, гумовий костюм та свіжо виловлену рибу в кількості 140 штук. 38-річний Черкащанин, який перебував за кермом, зізнався у тому, що займається незаконним рибним промислом. Завдяки незаконному знаряддю ловлі він рибачив на річці «Дніпро», а спійману рибу мав намір продати.

На сьогодні речові докази вилучено. Слідчим управлінням Черкаської області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x