Цього року пропуск паводку Кременчуцького водосховища пройшов без підтоплень

Цього року пропуск паводку Кременчуцького водосховища пройшов без підтоплень

Черкаське регіональне управління водних ресурсів цього року забезпечило пропуск паводку без підтоплень територій, цьому також сприяли погодні умови та відсутність опадів. В зв’язку з цим Кременчуцьке водосховище раніше на 15-20 днів було заповнено до НПР (нормального підпірного рівня). Екологи та водогосподарники вбачають у цьому позитивні тенденції, адже нерест риби пройшов успішно, без втрат риби та ікри. Вчасно було забезпечено водопостачання, зрошувальні системи, рекреація та зони відпочинку біля Дніпра також визначилися з територією для відпочинку. Інформують у Черкаському регіональному управлінні водних ресурсів.

На сьогодні управління підтримує рівень води в р. Тясмин, що унеможливлює виникнення торф’яних пожеж, які виникали у попередні роки, а також, незважаючи на велику кількість опадів, дозволяє виконувати сільськогосподарські роботи на заплавних землях. Торф’яні пожежі є вкрай небезпечними, оскільки призводять до значних екологічних та матеріальних збитків. Тому враховуючи клопотання Чигиринської районної державної адміністрації регіональне управління водних ресурсів і надалі буде підтримувати.

Чимала увага приділяється контролю якості води на питних водозаборах. Станом на травень 2014 рік якість поверхневої води в районах питних водозаборів м. Світловодськ, с. Сокирне та м. Корсунь-Шевченківський відповідає встановленим нормам господарсько-питного водокористування. Якість води в районі питних водозаборів за її станом можна віднести до ІІ класу (добрі).

Протягом останніх років поліпшилась робота по здійсненню оплати за використані водні ресурси, а це – надходження до бюджетів усіх рівнів. Так, в порівнянні з 2010 роком оплата збільшилась майже в 2 рази, за 2013 рік цей показник складає 23,8 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x