27 переселенців знайшли роботу на Черкащині

27 переселенців знайшли роботу на Черкащині

Роботу на Черкащині отримали 27 переселенців із Криму та сходу країни. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній службі зайнятості.

– Нам удалося працевлаштувати 27 жителів Криму та східних областей України. Найчастіше ці громадяни влаштовувалися працювати менеджерами, продавцями, підсобними робітниками, проте серед працевлаштованих є вожатий та помічник вихователя, керуючий магазином, бухгалтер та медпрацівник. Ще 43 особи отримують допомогу по безробіттю. Решті громадян надаються консультації та інші послуги. Тим, хто працював, але не встиг забрати свої трудові книжки, служба зайнятості теж допомагає в пошуку роботи. Всі послуги служби зайнятості надаються безкоштовно, – пояснив директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. За його словами, обласна служба зайнятості приділяє особливу увагу роботі з вимушеними переселенцями. Спеціалісти спільно з соціальними партнерами активно проводять інформаційно-роз’яснювальну та профорієнтаційну роботу.

Фахівці служби зайнятості надати свої послуги в максимально комфортний спосіб: здійснено вже 16 виїздів до місць тимчасового поселення переселенців, завдяки яким близько 110 осіб отримали необхідну їм інформацію. До прикладу, Чигиринський та Черкаський міський центри зайнятості провели для переселенців зі Сходу виїзні акції з використанням Мобільних центрів зайнятості та профорієнтації. Таким чином понад 70 осіб компактно мали змогу дізнатися про послуги служби зайнятості, отримати інформацію про актуальні вакансії, отримати консультації спеціалістів, охочі могли пройти психодіагностичне тестування.

В усіх центрах зайнятості області організовано роботу в режимі оперативного реагування та безперешкодного доступу цих громадян до соціальних послуг та матеріального забезпечення.
Обласна служба зайнятості працює у тісній співпраці з іншими державними та громадськими організаціями. Директор Черкаського обласного центру зайнятості входить до складу обласного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Подібні структури створені при територіальних органах ДСНС на реалізацію розпорядження Кабінету Міністрів України. Штаб координує діяльність служби з представниками усіх організацій, що входять до його складу.

За інформацією управління ДСНС в області, до Черкащини прибули 1169 вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей та АР Крим, серед яких – 401 дитина.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x