На Жашківщині 95,5% посиротілих дітей влаштовані в сімейні форми виховання

На Жашківщині 95,5% посиротілих дітей влаштовані в сімейні форми виховання

Учора, 10 липня у кабінеті служби у справах дітей районної державної адміністрації проводила особистий прийом громадян начальник Черкаської обласної служби у справах дітей Оксана Покатілова. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Жашківської РДА.

На прийом звернулося 2 громадянина з питаннями щодо оздоровлення дитини-сироти влітку та усиновлення дитини в повторному шлюбі. Звернення розглянуті та надані роз’яснення щодо усиновлення дитини та запропоновано оздоровити дитину в дитячому таборі, що знаходиться в смт.Сергіївка Одеської області.

Також були відвідані 2 дитячі будинки сімейного типу на базі родин Палярушів і Щербин, та прийомну сім’ю на базі родини Хрущових в яких виховується 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Оксана Покатілова переконалася, що для дітей створені належні умови для виховання, розвитку та навчання.

Підводячи підсумки Оксана Покатілова відмітила, що одним із головних завдань служби у справах дітей є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання: в сім’ї опікунів, в дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї та усиновлення. На території району 89 дітей мають статус сироти та позбавлених батьківського піклування, із них 85 дітей влаштовані в сімейні форми виховання, що становить 95,5% від загальної кількості посиротілих дітей при середньо обласному показнику 89% і лише 4 дитини виховуються у державних закладах. Цей показник є одним із найкращих в області і займає 2 місце серед 20 інших районів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x