Черкащанин обікрав декілька крамниць на 7 500 грн

Черкащанин обікрав декілька крамниць на 7 500 грн

Працівники міліції затримали зловмисника, який протягом тижня обікрав декілька крамниць. Збитки, завдані його кримінальною діяльністю, складають близько 7500 гривень. За вчинене чоловікові загрожує покарання до п’яти років ув’язнення. «Нову Добу» про це поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Протягом останнього тижня до чергової частини Придніпровського районного відділу міліції почастішали звернення від продавців крамниць міста, які повідомляли про крадіжки. Опрацьовуючи заяви громадян, правоохоронці помітили ряд співпадінь: зловмисник заходив в крамницю та робив вигляд, що розмовляє по телефону з родичами про організацію домашнього свята. Підходив до продавця та замовляв товар не припиняючи розмову. Коли продавець починала його обслуговувати, шукаючи товар, чоловік забирав кошти з каси та швидко зникав.

Отримавши опис зловмисника, оперативники взялися до роботи. Проводячи оперативні заходи та перевіряючи осіб, які в минулому були причетні до вчинення аналогічних злочинів, працівники міліції отримали інформацію про те, що до скоєння серії крадіжок може бути причетний 28-річний місцевий житель. Чоловік перебуває на умовно-достроковому терміні покарання, який отримав за вчинення подібного злочину.

Не заставши підозрюваного за місцем проживання, оперативники влаштували засідку біля його домівки, а інші правоохоронці патрулювали вулиці в його пошуках. На одній із зупинок міста чоловіка було затримано та доставлено до райвідділу для дачі показів. В розмові зі слідчим він повністю зізнався у вчиненому. Чоловік не зміг змінити свій стиль життя та в пошуках коштів продовжував красти. Викрадене відразу витрачав на розваги та наркотики.

Як повідомив начальник Придніпровського районного відділу міліції Анатолій Петраківський за цим фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п\’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x