На Корсунщині молодик вкрав у пенсіонерки 200 грн

На Корсунщині молодик вкрав у пенсіонерки 200 грн

На Корсунь-Шевченківщині молодик проник до пенсіонерки в будинок і, погрожуючи фізичною розправою, забрав у неї заощадження та металеві вироби. Злякана бабця близько місяця не повідомляла в міліцію, адже боялася за своє життя. Але це не завадило правоохоронцям вийти на слід зловмисника та затримати його. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції звернулася 92-річна жителька одного із сіл району.
Старенька повідомила, що майже місяць назад її пограбували. Ввечері вона почула, як хтось стукає у двері. Жінка жила сама і не чекала гостей, але стукіт був настільки гучним, що вона вирішила вийти та перевірити, хто порушує її спокій. Як тільки відчинила двері, в її будинок увірвався невідомий у масці. Він почав погрожувати їй фізичною розправою і вимагати гроші. Злякана пенсіонерка показала кілька схованок, у яких загалом було всього 200 гривень. Однак зловмиснику цього здалося замало і він забрав у неї 2 старовинні мідні бідони. Коли тікав з будинку, сказав, щоб вона тримала язик за зубами, інакше жінка пошкодує.

Правоохоронці приїхали на місце події, опитали потерпілу і розпочали заходи по встановленню зловмисника: перевіряли раніше судимих осіб, пункти прийому металобрухту та місця можливого збуту антикваріату. В ході проведення слідчо-оперативних заходів, до працівників міліції надійшла інформація, що в сусідньому Лисянському районі молодий чоловік здав на металобрухт частини старовинних мідних бідонів.

Оперативники опитали робітника приймальника та дізналися зовнішні прикмети хлопця, який здавав йому метал. Описана зовнішність співпадала із 22-річним жителем села, де стався грабіж, тож працівники міліції направилися до нього додому. Побачивши людей у формі, він зрозумів, що їм відомо про його причетність до грабежу, тож відразу у всьому зізнався.

У райвідділі він розповів слідчому, що потрібні були гроші на розваги і на алкоголь. Він знав, що пенсіонерка живе сама й думав, що у неї є заощадження. Тому ввечері прийшов до її будинку, одягнувши на обличчя маску. Коли старенька відчинила двері, штовхнув їх і зайшов до хати. Забравши всі її кошти та два мідні бідони, які, як йому здалося, мали матеріальну цінність, пригрозив бабусі і пішов додому. Потім він розрізав бідони на частини і здав на металобрухт. Отримані злочинним шляхом кошти витратив на власні потреби.

Наразі відносно молодика відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Зібрані матеріали по справі направлені до суду, який і вирішить міру покарання для грабіжника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x