Проїзд у маршрутних таксі в Умані тепер коштуватиме 3,50

Проїзд у маршрутних таксі в Умані тепер коштуватиме 3,50

В Умані відбулися громадські слухання щодо перегляду тарифів на проїзд в міському транспорті, на яких було вирішено підвищити тарифи на проїзд. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Вів слухання перший заступник міського голови Станіслав Марков. На засідання зібралась майже сотня уманчан.

Перевізники вимагали від влади збільшення ціни за проїзд у місцевих маршрутках через подорожчання пального та запчастин. За їхньою пропозицією проїзд має коштувати на гривню дорожче, тобто 3,50 грн.

– Востаннє ціна на проїзд у маршрутних таксі піднімалася у червні 2011 року до 2,5 грн. У порівнянні з 2011 роком вартість дизельного палива зросла більш як на 80%, розмір мінімальної заробітної плати збільшився, також подорожчали мастильні матеріали та запасні частини, – зазначив перевізник Валерій Гайдук, який один із перших звертався до міської влади з проханням підвищити тарифу.
Водночас він додав, що перегляд тарифів має відбуватись в разі зміни вартості палива більше, ніж на 10 %.

Більшість умачан були проти підвищення тарифів, окрім того перевізників звинувачували у поганій роботі водіїв автобусів. Представники громадських організацій зазначили, що ціна у розмірі 3,50 грн взята із стелі.

Люди наголошували, що без чіткого обліку пасажиропотоку не може йти мова про зміну тарифу.

Після обговорення затрат перевізників і якості їх роботи переважною більшістю голосів було ухвалено резолюцію.

«Перевізникам не комунальної форми власності, з якими укладено угоди на перевезення пасажирів, пропонуємо встановити тариф на перевезення одного пасажира в розмірі 3,50 грн. Вартість проїзду учнів початкових (1-4) класів загальноосвітніх шкіл в навчальний період залишити в розмірі 1 грн. 50 коп. (відповідно до рішення міської ради від 29.12.2011 р. №3.6-18/6)», – йдеться в резолюції

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x