Ліки з продуктових відходів

Ліки з продуктових відходів

Щодня ми, самі того не підозрюючи, викидаємо у смітник дуже дієві ліки. Мова йде про звичайні відходи, що залишаються після приготування їжі. Чимало з них можуть принести користь нашому здоров’ю. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Яєчна шкаралупа
Лікувальний ефект має шкаралупа тільки сирих яєць. Її можна застосовувати при ламкості нігтів, кровотечі ясен, астмі, артритах, остеопорозі, кісткових травмах, ревматизмі, кропивниці, запорі й безсонні. Слід додавати шкаралупу в їжу вагітним жінкам, а також дітям віком від 1 до 6 років.
Яйця ретельно миють у теплій воді з милом, виливають білок і жовток, видаляють плівку, яка вистилає шкаралупу зсередини, підсушують 2 – 3 години (для дітей краще прожарити в духовці) і розтирають шкаралупу в пудру, яку зберігають у флаконі з темного скла під ваткою. Вживають із сиром чи кашею по 1,5 – 2 г на день залежно від віку (1 шкаралупка важить 3,5 – 5 г).

Картопляне лушпиння
 При гіпертонії лушпиння заливають окропом, варять 10 хв., настоюють до охолодження і п’ють відвар по 2 ст. л. 4 рази на день до їди.
 При геморої каструлю ємністю 3 – 5 л заповнюють лушпинням, заливають їх водою, відварюють, виливають вміст в підходящу ємність і, сівши на неї, роблять парову «інгаляцію» впродовж 15 – 20 хв.
 При бронхіті лушпиння кип’ятять 10 – 15 хв, зливають воду, розтирають до однорідної маси, яку загортають у марлю і ставлять як компрес на груди.
Цибулиння
 Позбавляє від нежиті. У киплячу воду всипають 4 ст. л. подрібненого цибулиння і дихають цим паром 3 – 5 хв.
 Настоєм із цибулиння (3 ч. л. сухого подрібненого цибулиння заливають 0,5 л гарячої води, доводять до кипіння і настоюють 4 год) полощуть горло і рот при ангіні, стоматиті, пародонтозі і флюсах.
 При циститі: 3 ч. л. подрібненого цибулиння заварюють 2 скл. окропу, настоюють 30 хв. і вживають 3 – 5 днів по 1/4 склянки двічі на день.
 При варикозі застосовують настоянку цибулиння: 2 ст. л. подрібненого цибулиння настоюють тиждень на 100 мл горілки, проціджують і приймають по 20 крапель 2 – 3 рази на день за 30 хв. до їди.

Кавунові шкірки
 При остеохондрозі додають у ванну 300 – 400 г подрібнених шкірок. Лікувальний курс – 15 ванн.
 При набряках шкірки кавуна використовують як сечогінний засіб: 1 частину подрібнених шкірок відварюють у 10 частинах води, проціджують і приймають по 1/2 склянки 3-4 рази на день.
 Щільний верхній шар шкірки кавуна допомагає при запаленні товстої кишки: 80 – 100 г сушеної шкірки заливають 0,5 л окропу, настоюють до охолодження і п’ють по 1/2 склянки 4-5 разів на день.
Шкірки і насіння з дині
 Зменшують біль при ангіні і бронхіті: компрес із шкірок ставлять на груди й горло.
 Прикладаючи динну шкірку до чола, можна позбутися застуди за 2-3 дні.
 Насіння дині підвищує потенцію: мелене в порошок сухе насіння приймають по 1 ч. л. тричі на день.
Бананова шкірка
 Прикладена внутрішньою стороною до місця удару шкірка банана запобігає появі набряку та синця, знімає біль.
Бородавки зникнуть, якщо їх 2-4 рази на день натирати білими прожилками, що містяться на шкірці банана.

Цитрусова шкірка
 Зміцнює нервову систему: 1 склянку подрібненої шкірки заливають 3 л окропу, настоюють годину і виливають в теплу ванну.
 При грибку на нігтях накладають шматочки свіжої цедри будь-якого цитрусу верхньою стороною до нігтя, фіксують лейкопластиром і замінюють по мірі висихання.
 При лупі подрібнену цедру 1 лимона заливають 1 склянкою окропу, настоюють 30 хв., проціджують і втирають отриманий настій в корені волосся за 30 хв. до миття голови.
Гранатова шкірка і кісточки
 При кровотечі ясен і стоматиті: 1 ст. л. сухої подрібненої шкірки заливають 1 скл. гарячої води, кип’ятять 30 хв., проціджують, доводять об’єм до 1 склянки і полощуть ротову порожнину.
Пасту з відвареної шкірки і зерен граната накладають на уражені місця при екземі.
 Перетинки з плодів граната, висушені й додані в чай, допомагають позбутися тривоги і зняти збудження.
 Гранатові кісточки корисні при гормональних порушеннях у клімактеричний період. Їх потрібно з’їдати разом із соковитими зернами граната.

Горіхова шкаралупа
 Зміцнює волосся: шкаралупу спалюють, золу додають у воду і втирають цю суміш у шкіру голови за 30 хв. до миття.
 Шкірку свіжозібраних горіхів розминають і прикладають до хворих місць при ревматизмі.
 Внутрішні перегородки волоських горіхів корисні при зниженій функції щитовидної залози. Їх можна додавати в чай або ж готувати відвар: 1/2 склянки перегородок заливають 2 склянками води, 10 хв. Кип’ятять на слабкому вогні, проціджують і п’ють протягом 10 днів по 1 ст. л. тричі на день до їжі.

Кісточки винограду
М’яка частина винограду, на думку вчених, є однією з найменш корисних частин плоду. Найкориснішими є саме кісточки. Вони містять дуже багато по¬ліненасиченої лінолевої кислоти класу Омега-6, мононенасиченої олеїнової кислоти класу Омега-9 і інших насичених кислот. Вживання виноградних кісточок може допомогти в боротьбі з дегенеративними захворюваннями центральної нервової системи, такими як хвороба Альцгеймера.
Дослідники виявили, що миші, яких впродовж шести місяців годували екстрактом з виноградних кісточок, мають набагато кращі розумові здібності, ніж їх родичі, що сиділи на нормальній дієті. Також у піддослідних тварин після вживання екстракту на 50 % зменшилося пошкодження клітин мозку.
Перед вживанням виноградні кісточки слід подрібнити за допомогою м’ясорубки чи розтовкти в ступці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x